Elnos Nordic Švedska

Elnos Grupa je svoj internacionalni razvoj zasnovala, prije svega, na profesionalnosti i kapacitetu inženjeringa. Prvi korak na internacionalnom tržištu napravljen je u Skandinaviji. Godine 2012. osnovan je Elnos Nordic AB u Vesterosu u Švedskoj. Fokusirali smo se na to da postanemo jedan od najpouzdanijih kooperanata vodećih švedskih i nordijskih kompanija iz oblasti energetike, a u domenu dalekovoda, trafostanica i elektrana do naponskog nivoa 500 kV.

U kompaniji u Vesterosu zaposleni su domaći stručnjaci. Uz lokalni ‘know-how’, oni na najbolji način predstavljaju Elnos Grupu na nordijskom tržištu, uspostavljajući kontakte sa potencijalnim kupcima, institucijama, sindikatom i drugima. Jedan od zadataka Elnos Nordica je i obezbjeđenje svih potrebnih licenci i dozvola za rad.

Kada sumiramo rezultate ostvarene u četiri godine poslovanja na ovom tržištu, možemo sa zadovoljstvom reći da je Švedska postala tržište Elnosa, ne samo u osnovnoj djelatnosti, nego i u pravnom i finansijskom pogledu. Prodor Elnos Grupe na nordijskom tržišu veliki je iskorak za Elnos Grupu, ali i za našu privredu uopšte. Zaključivanje više novih ugovora sa najvećim kompanijama iz oblasti energetike i učešće u strateškim projektima švedskog elektroenergetskog sistema, najbolje svjedoče o tome.

U predstojećem periodu namjeravamo kadrovski ojačati tim u Švedskoj za rad na skandinavskom tržištu. Takođe, planiramo proširiti portfolio u oblasti trafostanica, gdje je u tekućoj godini realizovan prvi projekat − modernizacija trafostanice 400 kV Vietas, u oblasti Arktičkog polarnog kruga.