Moderniziramo distribucijsko omrežje Republike Srbske

Vijesti | Maj 20, 2019

Naslednja tri leta bo družba Elnos BL del celovitega projekta modernizacije srednjenapetostnega in nizkonapetostnega omrežja v Republiki Srbski.
Pogodbo o izvedbi del rekonstrukcije SN in NN omrežja sta podpisala Branko Torbica, generalni direktor podjetja Elnos BL in Dragan Čavić, v.d. direktor Elektrokrajine. Tako se je uradno začelo z realizacijo projekta gradnje zanesljivejšega in učinkovitejšega električnega omrežja, ki bo ustvarila pogoje za bolj kakovostno dobavo električne energije za več deset tisoč potrošnikov po celotni Republiki Srbski.
Elnos BL bo v okviru projekta izvedel rekonstrukcijo omrežja na območjih: Gradiške, Prnjavora, Mrkonjić Grada in Kozarske Dubice.
Generalni direktor Elnos BL Branko Torbica se je po podpisu pogodbe zahvalil Elektrokrajini za zaupanje in izrazil prepričanje, da bodo izvajalci svoje obveze izvršili strokovno, kvalitetno in v predvidenem roku.
Dragan Čavić, v.d. direktorja Elektrokrajine, je dejal, da je podpis pogodbe uvod v prvo fazo modernizacije distribucijskega omrežja in dodal, da bodo v drugi fazi pristopili k prestavitvi merilnih mest in nameščanjem pametnih števcev z daljinskim odčitavanjem porabe električne energije.
Elnos BL je v zadnjih dveh desetletjih veliko prispeval nizu projektov gradnje in modernizacije elektroenergetskih zmogljivosti na domačem in številnih tujih trgih ter postal eden vodilnih in najpomembnejših poslovnih subjektov na področju elektroenergetike BiH.