Na projektu gradnje beograjskega »zelenega bulvarja«

Vijesti | Juni 28, 2019

Reševanje problema nenehno naraščajočega obsega prometa je eden največjih izzivov s katerim se soočajo sodobne metropole. Beograd je s ciljem ustvarjanja bolj učinkovitega in varnega prevoza v sredini junija vstopil v nov velik projekt rekonstrukcije prometnice na odseku od Vukovega spomenika do Kalemegdana.

Skupina Elnos Group je ponosna, da je del projekta, ki obsega ulice: Kraljice Marije. 27. marca, Georga Washingtona in Carja Dušana, ki sodijo med najbolj prometne ulice v mestu. Dosedanji »štirje bulvarji«, bodo po zaključku rekonstrukcije nosili skupen naziv »Zeleni bulvar«, ki bo po napovedih eden najlepših v srbski prestolnici.

Skupina Elnos Group je kot podizvajalec na objektu  najeta za izvedbo del pri rekonstrukciji tramvajske kontaktne mreže. Natančneje povedano bodo naše ekipe na terenu izvedele celovito demontažo in montažo kontaktne mreže v dolžini šestih kilometrov.

Elektromontažna dela, ki jih bomo izvedli med drugim obsegajo montažo: 1,74 km napajalnega kabla, vozni vod v dolžini 6,07 km, kontaktnega vodnika v dolžini 1,74 km ter ojačitvenega voda dolžine 2,89 km. V teh delih se razume tudi montaža sedmih električnih in mehanskih tramvajskih kretnic, novih tramvajskih križanj ter celotnega sistema za nadzor in vodenje kretnic.

Z realizacijo projekta »Zeleni bulvar« bo Beograd pridobil boljšo pretočnost tramvajev, urejene prometne pasove s poudarkom na večji varnosti in boljši usklajenosti prometa. Investitor projekta je Mesto Beograd, glavna izvajalca pa sta »Colas Rail« in »Energoprojekt niskogeradnja«. Po dogovorjeni dinamiki del mora biti celoten projekt končan do koca letošnjega leta.