Proizvodnja Biosco CS transformatorskih kućica

Elnos Beograd je licencirani partner „Schneider Electric“-a za proizvodnju Biosco CS trafostanica za region i dijelove Rumunije i Bugarske. Naša fabrika za proizvodnju ovih trafostanica nalazi se u Batajnici, jedina je ovog tipa u regionu, a izgrađena je u skladu sa tehnološkim standardima i specifičnostima „Schneider Electric“-a. Fabrika je počela sa radom 2012. godine, a svečano ju je otvorio ambasador Francuske u Srbiji Fransoa Gzavije Denio, sredinom novembara 2013. godine.

Pokretanje proizvodnje trafostanica Biosco CS 10(20)/0,4 kV snage do 1000 kVA rezultat je napora naše Grupe da i u oblasti proizvodnje tržištu ponudi najsavremenija i cjelovita tehnološka rješenja. Na taj način podižemo tehnički standard u društvu, što dovodi do efikasnijeg rada naših kupaca i povećanja njihove konkurentnosti.

Prefabrikovana distributivna daljinski upravljiva transformatorska stanica tipa Bisoco CS nastala je kao rezultat sve većih zahtjeva koje distributivnim kompanijama postavljaju krajnji korisnici, a u skladu sa razvojem i pouzdanošću obezbjeđivanja potrebnog kvaliteta električne energije. Ovaj standardizovani tipski testirani proizvod omogućava jednostavno, optimalno i bezbjedno korištenje mreže, dok upravljivi sistem obezbjeđuje kontinuirano napajanje, zadovoljne korisnike i precizno praćenje parametara mreže, odnosno stabilnu mrežu i bilans između potrošnje i proizvodnje.

Zbog izuzetnih karakteristika, ove trafostanice će postati dominantno rješenje u narednom periodu. Osnovne karakteristike su usklađenost sa IEC standardom 62271−202, siguran operativni prostor i jednostavan pristup za kablovske vodove, spoljna manipulacija opremom, kao i lako uklapanje u životnu sredinu. Bezbjedne su po životnu sredinu, a činjenica da su široko primijenjene u zemljama Zapadne Evrope, dodatna je potvrda njihovog kvaliteta.