20. rođendan Elnos Srbije

Prve dvije decenije rada naše Članice sa adresom u Beogradu su poslovnim podvizima sasvim sigurno  osnažile i modernizovale tržište elektroenergetike i učinile ponosnim sve nas u Grupaciji. Ovo je vrijeme za slavlje, vrijeme da sumiramo rezultate i trenutak da se sjetimo šta Elnos Srbija znači danas.

Godinama unazad Elnos Srbija je postala jedna od vodećih elektroenergetskih kompanija u matičnoj zemlji. Operativni timovi naše Članice su do sada realizovali mnogobrojne projekte rekonstrukcije, modernizacije i izgradnje objekata do 400 kV i tako kompaniju svrstali u red vodećih i ekspertskih u ovoj oblasti.

Od svog osnivanja do sada, snage Elnos Srbije su stavile poseban naglasak na stvaranje i realizaciju svih dugoročnih prilika za rast i razvoj kompanije. Upravo zato sjajni rezultati nisu izostajali.

Jedan od najznačajnijih zamaha, posebno važnih za Grupaciju, kompanija je ostvarila u segmentu obnovljivih izvora energije, u kome je realizovala kapitalne projekte, ne samo u oblasti hidro i vjetro energije, već i pionirske “zelene projekte” u oblasti termo energije. Na ovim projektima, važnim za obezbjeđenje energetskih resursa budućnosti, Elnos Srbija je sarađivala sa svjetskim liderima, donoseći tako najmodernija tehnička rješenja i inovacije u matičnu zemlju.

“Zauvek ću pamtiti realizaciju projekta modernizacije HE Zvornik. Bio je ovo kompleksan projekat za vreme kojeg smo uloživši veliki trud rešili niz problema i na kraju dočekali trenutak velikog zadovoljstva po njegovom uspešnom završetku”, Miloš Pandilović, rukovodilac divizije za elektrane Elnosa Srbija

Posebno je važna njena uloga  na internacionalnom tržištu koncerna Elnos Grupe.  Elnos Srbija je kao jedan od dva najveća resursna centra našeg Grupacije, učestvovala u izgradnji savremenih elektroenergetskih sistema, kreiranju inovativnih rješenja za održivu energetsku budućnost širom regije i Evrope.

Mislim da je formiranje baze mladih inženjera koji će biti nosioci razvoja kompanije u godinama koje predstoje jedan od najvećih dosadašnjih uspjeha Elnos Srbije”, Lazar Petrović, tehnički direktor Elnosa Srbija

Svojom posebnošću se izdavaja njen portfolio u oblasti infrastrukture i proizvodnje. U segmentu infrastrukture za saobraćaj kompanija je jedna od rijetkih u regionu koja projekte iz oblasti kontaktnih mreža može realizovati po sistemu ‘ključ u ruke’.

U dijelu proizvodnje možemo reći da su posebno vrijedan biser transformatorske stanice Biosco CS, za čiju je proizvodnju Elnos Srbija jedini licencirani partner „Schneider Electric-a“ za Srbiju i region. Biosco CS trafostanice iz naše fabrike u proteklih devet godina na tržištu su potvrdile zašto spadaju u kategoriju najsavremenijih, cjelovitih tehnoloških rješenja. U Batajnici je i savremena elektromontažna radionica (EMR), u kojoj je uspješno zaokružena djelatnost proizvodnje i isporuke sistema relejne zaštite i daljinskog upravljanja i sistema sopstvene potrošnje. Jedan od najsvjetlijih primjera kontuniranog rasta proizvodnje Elnosa Srbija je takođe i segment proizvodnje, univerzalne plastične plombe Uniplom, inače patenta i proizvoda Elnosa BL.

Ipak, svi moramo da složimo u jednom. Najveće bogatstvo kompanije je njenih 147 zaposlenih koji su nesebičnim radom i zalaganjem kompaniju dovele u poziciju gdje je danas. Ovo je ujedno prilika da im se zahvalimo na predanom radu i godinama koje su posvetili razvoju kompanije.

“Elnos Srbija će i u budućnosti biti vodeća kompanija u oblasti elektroenergetike na ovim prostorima. Jedno je sigurno, kvalitet i zalaganje naših ljudi je ono što pokreće kompaniju ka dobrim rezultatima”, Žarko Rončević, direktor prodaje Elnosa Srbija

Našoj Članici želimo sretan rođendan i nastavak uspješne putanje energetski održive budućnosti!

                                                                                                                              Elnos Grupa