BUDUĆNOST NA DJELU

Slajder | 28 Aprila, 2010

Dišući zajedno sa društvom u kojem radimo, realizujemo niz projekata i inicijativa čiji značaj doprinosi stvaranju najljepših društvenih vrijednosti.

Trudom i zalaganjem usmjerenim na unapređenje života zajednice, postali smo sinonim za društveno odgovornu kompaniju visokog ranga, zbog čega smo višestruko nagrađivani javno, ali još češće neformalno od onih koje smo podržali. Biti odgovoran prema društvu, kolegama, partnerima, okolini u kojoj živimo i radimo naša je misija i naš način života.

NAŠI PRVI STIPENDISTI

Jedno je sigurno, rađanjem prve generacije Elnosovih stipendista prijateljski odnos naše kompanije i Elektrotehničkog fakulteta Banjaluka je dosegao novi nivo.
Prva grupa Elnosovih stipendista su studenti odsjeka elektroenergetike. U okviru programa stipendiranja smo se, pored pružanja finansijske podrške, uključili i u posebnom kontekstu naučnog rada. Naime, naši stručnjaci su preuzeli uloge mentora stipendistima, kako bi im pomogli pri istraživanjima za realizaciju diplomskih radova.

studenti

Uvjereni smo da je put širenja mogućnosti energije znanja jedini put u prosperitetnu budućnost, a nastojimo da kroz program podrške najuspešnijim mladim talentima damo svoj doprinos u obezbjeđivanju kvalitetnih stručnjaka, koji su od ključnog značaja za razvoj elektroenergetike.

PRIJATELJI SMO DJEČIJEG OSMIJEHA

Prošlo je mnogo godina od kada je u međunarodnoj deklaraciji o pravima djeteta napisano da čovječanstvo duguje djetetu sve najbolje što može dati. Dužnost odraslih je da to nikada ne zaborave.
Mi smo kompanija koja je godinama unazad nastojala da bude podrška mnogobrojnim mališanima.
Drago nam je da smo bili u prilici da i prethodne godine budemo uz najmlađe u okviru humanitarne akcije “S ljubavlju hrabrim srcima”, koja je posvećena izgradnji dnevnih centara za djecu sa poteškoćama u razvoju u Banjaluci i Trebinju.

S ljubavlju hrabrim srcima

Zahvaljujemo se i svim zaposlenima u Udruženjima roditelja prijevremeno rođene djece “Mrvice”, Dječijem edukativnom centru “Dajte nam šansu – Zvjezdice”,  Dječijem domu “Rada Vranješević”  i mnogim drugim,  koji su nam kroz lijepo partnerstvo pokazali šta znači predano, odgovorno i s ljubavlju graditi novo “malo čovječanstvo”. Nadamo se da smo ih ohrabrili u njihovom humanom pozivu.

VOLIMO ČAROLIJU POZORIŠTA

Svečana atmosfera pozorišta veoma lako učini da u trenutku postanete veliki, kažu istinski tetatrofili. A mi u Elnosu mislimo da smo istinski privilegovani što smo dugogodišnji prijatelji kreiranja pozorišne magije.
Biti partner održavanja najprestižnijeg pozorišnog festivala u Banjaluci ”Teatar festa Petar Kočić”, za nas je svake godine iskustvo kojem se unaprijed radujemo i zbog kojeg uvijek sa radošću čekamo mjesec juni.

predstava Ne u moje ime

Godinama unazad podržavali smo niz amaterskih i profesionalnih manifestacija iz oblasti kulture, poput međunarodnog festivala poezije “Dječije carstvo”, rada banjalučkog pjevačkog društva “Jedinstvo”, pozorišta “Jazavac”, ali smo i nizom donacija podržali infrastrukturne projekte obnove škola, izdavačku i filmsku djelatnost.
Uvjereni smo da njegovanjem kulture investirate u budućnost, zato ćemo biti vjerni poštovaoci kulturne djelatnosti i u vremenu koje dolazi.

SPORT JE NAŠ NAČIN ŽIVOTA

Sport uvijek upućuje na druge, on nas uči igri i životu sa drugima. On stvara prijateljstva, učvršćuje ljudske odnose i svjedoči o njihovoj povezanosti. Vrijednosti koje njeguje sport  kao što su – važnost tima, poštovanje kolega i stremljenje ka istom cilju su visoko rangirane na našoj ljestvici vrijednosti.
Svjesni važnosti koju bavljenje sportom sa sobom nosi, mi u Elnos Grupi smo nastojali da u što većoj mjeri  budemo podrška sportskim klubovima.
Tako smo u proteklim godinama podržali rad banjalučkog  fudbalskog i rukometnog kluba “Borac”, fudbalskog kluba “Rudar” iz Prijedora, te bili oslonac u rad velikom broju omladinskih amaterskih klubova i održavanju sportskih manifestacija.

Borac

Drago nam je da smo bili dio tima podrške nizu vrijednih klubova. Smatramo da će to bi naša zadaća i u budućnosti.