Elnos BL Beograd podržao „Francusku nedelju“

Vijesti | 31 Decembra, 2013

23/11/2013
Elnos BL Beograd podržao je „Francusku nedelju“ koja je održana u Beogradu od 18. do 22. novembra 2013. godine u organizaciji Francusko-srpske privredne komore.  Kao jedan od sponzora Elnos BL Beograd učestvovao je u brojnim događajima koji su imali za cilj promociju francuske kulture i tradicionalne povezanosti Francuske i Srbije na mnogim poljima.
Prvi u nizu događaja, „Francusko-srpski sajam“ svečano je otvoren u galeriji „Ulus“ uz prisutsvo predsjednika Francusko-srpske privredne komore, Patrika Kolena i ambasador Francuske Fransoa Gzavije Denioa, kao i predstavnika francuske poslovne zajednice u Srbiji i medija. Sajam je trajao od 18. do 20. novembra. Elnos BL Beograd učesvovao je na sajmu, gdje je predstavio svoj portofolio, kao i prefabrikovane betonske trafostanice BIOSCO CS, koje proizvodi po licenci francuske kompanije Schneider Electric.  Prvog dana „Francuske nedelje prikazana“ je jedinstvena 3D projekcija “Svetla Pariza na beogradskim ulicama” na fasadi Skupštine grada Beograda. Tema ovog vizuelnog spektakla je francusko-srpsko prijateljstvo kroz zajedničku istoriju i simbole.  Radi se o projekcijama koje su do sada organizovali najveći svjetski gradovi i koje su uvijek nailazile na oduševljenje svih prisutnih. Ovaj jedinstveni događaj prvi put je organizovan u Beogradu.
Osim ovih događaja, organizovane su gastronomske radionice i veče vina Božole nuvo (Beaujolais nouveau) u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“.  “Francuska nedelja” zatvorena je tribinom “Dobra energija – dobar poslodavac na francuski način”.