Elnos BL Beograd sponzor 1. međunarodnog sajma i konferencije o razvoju energije vjetra

Vijesti | 16 Juna, 2014

13/06/2014
Prvi međunarodni sajam i konferencije o obnovljivim izvorima energije i energetske efikasnosti  RENEXPO®Western Balkans održan je u Beogradu, u Sava Centru, 11. i 12. juna u organizaciji REECO SRB.
Na konferenciji o energiji vjetra, čiji je jedan od sponzora bio Elnos BL Beograd, stručna javnost je imala priliku da se bliže upozna sa mogućnostima srpskog tržišta  i regiona zapadnog Blakana za razvoj energije vjetra do 2020. Na konferenciji se diskutovalo i o strukturisanju isplativih projekata o energiji vjetra u Srbiji, uslovima i izazovima u izgradnji vjetroprakova. Pored toga, teme konferencije su bile i regionalni razvoj tržišta i finansiranja, praktični aspekti nabavke, projektovanja i izgradnje vjetroparkova, integracija energije u pametne i mikro mreže, itd.
Ovaj događaj, koji je okupio eksperte kako iz Srbije tako i iz cijele Evrope, predstavlja važnu platformu za razmjenu znanja i iskustva iz oblasti obnovljivih izvora energije i osnovu za unaprjeđenje i razvoj energetske efikasnosti. RENEXPO®Western Balkans je prvi događaj ovakve vrste u Srbiji. Konferencije i sajam je posjetilo više stotina eksperata iz različitih oblasti privrede i industrije.