Elnos Grupa godinu dana nakon lockdown-a

Jedno je sigurno, kada smo tog 9. marta došli na posao nismo razmišljali o tome da će korona virus, koji se sve više širio u regiji i svim zemljama poslovanja naše kompanije, u toliko kardinalnoj mjeri promijeniti naš način života i rada. 

Kompanija se spremala za nove poslovne izazove na putu širenja na evropska tržišta, za proslavu velikog jubileja … a uslijedio je lockdown, jedan u nizu termina iz novog rječnika pandemije o kome ranije nismo razmišljali i na koji smo se tek trebali navići.

Godinu dana od tada smo proveli u borbi sa svim ograničenjima koja je stručna javnost nazvala “novom realnošću”. Organizovan je rad od kuće, primijenjen je niz mjera iz domena zaštite zdravlja i bezbjednosti zaposlenih, a za sav naš terenski rad bili smo suočeni sa izazovom organizacije poslovanja u okolnostima u kojima su kovid barijere svaki dan postajale sve brojnije.

Danas, kada se osvrnemo unazad možemo reći da smo u prvih 365 dana od lockdown-a pokazali da nismo kolektiv koji se predaje lako, čak naprotiv…

“Posmatrano sa nivoa Grupacije možemo biti zadovoljni poslovanjem s obzirom na sve okolnosti koje su nas pratile u godini pandemije. Iako su neka regionalna tržišta beležila rezultate ispod očekivanih, to smo uspešno izbalansirali intenzivnijim radom na drugim tržištima, pre svega na tržištu Skandinavije. Pohvalio bih kompletan kolektiv, posebno momke koji su na terenu radili u izuzetno složenim uslovima i koji su pokazali da se, uz maksimalno odgovorno ponašanje i poštovanje propisanih mera zaštite može efikasno boriti sa pandemijom“, rekao je rekao je Branko Torbica, potpredsjednik Uprave Elnos Grupe.

Kraj pandemije se nažalost još uvijek ne nazire, a život i poslovanje u uslovima koje ona diktira je i dalje naša svakodnevica.

„Život je pun izazova i kovid 19 je dokaz kako sve može iznenada da se zakomplikuje. Pandemija još uvek traje i pitanje je da li će biti okončana do kraja ove godine. To nam daje jasan signal da i dalje moramo nastaviti sa maksimalno odgovornim ponašanjem, ne opuštajući se i poštujući sve propisane mere, kako kompanijske tako i mere država u kojima poslujemo. Ipak, uveren sam da ćemo kraj pandemije dočekati kao uspešniji i jači kolektiv sa još izraženijim timskim duhom i osećajem pripadnosti kompaniji“, rekao je Torbica.