Elnos Grupa na 32. savjetovanju CIGRE srbija

Vijesti | 21 Maja, 2015

Na Zlatiboru je od 17. do 21. maja 2015. godine održano 32. savjetovanje „CIGRE 2015“, koje tradicionalno organizuje Srpski nacionalni komitet Međunarodnog savjetovanja za velike električne mreže (CIGRE).

I ove godine, Elnos Grupa je podržala savjetovanje kao učesnik i sponzor.

Na svečanom otvaranju u kongresnoj sali hotela „Mona“ priređen je bogat kulturno umjetnički program, a dodijeljene su i prigodne zahvalnice generalnim pokroviteljima i sponzorima ovog savjetovanja, među kojima je i Elnos Grupa.

Prvog radnog dana 32. savjetovanja CIGRE Srbija predstavljene su dvije panel prezentacije  posvećene aktuelnim temama. U okviru prvog panela je stručna javnost bila upoznata o štetnim posljedicama velike havarije u elektroenergetskom sistemu Srbije tokom poplava, olujnih vjetrova, ledene kiše i snijega prošle godine. Druga panel prezentacija je bila posvećena dosadašnjim iskustvima u proteklih deset godina liberalizacije tržišta električne energije u Srbiji i njegovom budućem razvoju.

Drugog dana je održana prezentacija Elnos Grupe u prepunoj kongresnoj sali hotela „Palisad“, gdje smo se predstavili sa najnovijim segmentima iz našeg bogatog portfolija, najnovijim referencama i tekućim projektima. Među njima izdvajamo: kontaktne mreže i mini-hidroelektrane, zatim novoizgrađene dalekovode u Švedskoj i brojne aktuelne projekte u regionu.

Tokom savjetovanja u holu hotela „Palisad“ je bila otvorena i tehnička izložba na kojoj su predstavljena najnovija dostignuća. Elnos Grupa je ovom prilikom da na izložbenom prostoru predstavila svoj rad.

Značaju ovog savjetovanja doprinosi i činjenica da je na njemu učestvovalo preko 1.000 naučnih i stručnih radnika elektroprivrede, elektroindustrije, instituta, fakulteta i projektnih firmi iz Srbije, Republike Srpske i zemalja okruženja. Tokom savjetovanja predstavljeno je 170 radova u okviru studijskih komiteta.