Elnos Grupa organizovala Međunarodni panel “ENERGIJA BUDUĆNOSTI”

Vijesti | 28 Decembra, 2015

U okviru obilježavanja jubileja 70 godina tradicije i razvoja, Elnos Grupa je organizovala Međunarodni panel „ENERGIJA BUDUĆNOSTI“, kojim su obuhvaćene najaktuelnije teme iz oblasti energetike. Panel je održan 17. decembra u svečanoj sali Skupštine grada Beograda.
Međunarodni panel na ovu, za društvo veoma značajnu temu, otvorio je pomoćnik gradonačelnika Beograda Borko Milosavljević. Na panelu su učestvovali priznati stručnjaci sa referentnim postignućima, potencijalom i iskustvom u oblasti elektroenergetike i privrede. To su: predsjedavajući i moderator panela Tihomir Simić, predsedavajući Međunarodnog foruma o čistim energetskim tehnologijama; Hans-Peter Floren, CEO kompanije FAKT Energy AG iz Njemačke; Bo Norlin, član Upravnog odbora Elnos Grupe u Švedskoj, zatim član Nadzornog odbora EPS-a Aleksandar Gajić, potpredsjednik Upravnog odbora NALED-a Ana Brnabić i potpredsjednik Privredne komore Srbije Miroslav Miletić.

Međunarodnom panelu prisustvovalo je više od stotinu učesnika, između ostalih i predstavnici elektroprivreda iz regiona i susjednih zemalja, vodeći eksperti i poslovni partneri iz zemlje i inostranstva.
Učesnici Međunarodnog panela „ENERGIJA BUDUĆNOSTI“ zaključili su da je obezbjeđenje energetske bezbjednosti zemalja regiona jugoistočne Evrope i Republike Srbije, osnova za izgradnju njihovih uspješnih privreda i ekonomija i glavni investicioni i ekonomskim pokretački proces, koji može obezbjediti njihov progresivni i dinamični održivi razvoj.
Panel je zatvorio CEO Elnos Grupe Borko Torbica, ističući mjesto i ulogu kompanije u ovim procesima: „Mi koji smo osposobljeni i koji znamo da koristeći svoja znanja i najnovija tehnološka dostignuća možemo učiniti život boljim i sigurnijim za sve, moramo biti spremni na saradnju i partnerstvo. To je zadatak u kome javni i privatni sektor imaju potpuno podudaranje interesa. Elnos Grupa je spremna da kao internacionalni koncern sav svoj potencijal stavi u funkciju uspješnog ostvarivanja visoko postavljenih ciljeva, od lokalnih i regionalnih, do nacionalnih i globalnih projekata. Mi to znamo, hoćemo i možemo.“