Elnos Grupa pokrovitelj Svečanog prijema za goste „Samita prestonica 2015” u Starom dvoru

Vijesti | 27 Aprila, 2015

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sinoć je u reperezentativnom zdanju Starog dvora priredio svečani prijem za delegacije 13 glavnih gradova jugoistočne i centralne Evrope, učesnike „Samita prestonica 2015” (Capital Summit 2015). Samit organizuje Grad Beograd u saradnji sa Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj (NALED), a Elnos Grupa je glavni pokrovitelj Svečanog prijema i Samita.

Prijemu u Starom dvoru, pored delegacija glavnih gradova koji su gosti Samita, prisustvovali su i predsjednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, gradski menadžer Goran Vesić, svi gradski zvaničnici i mnogobrojne zvanice.

Ovom prilikom, potpredsjednik Elnos Grupe Borko Torbica naglasio je da je cilj Samita jačanje regionalne saradnje, privlačenje investitora, pronalazak najboljih rješenja u infrastrukturnim projektima i saradnja u oblasti javno privatnog partnerstva. Torbica je istakao da Elnos Grupa aktivno radi na pitanjima energetske bezbjednosti gradova, tačnije na integrisanim rješenjima kontrole i upravljanja energijom nazvanim „Smart City“. Odnosno, da na taj način gradovima budućnosti, čiji je razvoj dinamičan u svim sferama infrastrukutrue, a prije svega njihovim građanima omogućujemo nove servise za viši nivo komfora, posebno u domenu sigurnosti napajanja električnom energijom.

O „Samitu prestonica 2015“

Samit će biti prilika za jačanje regionalne saradnje i saradnje evropskih prestonica, podsticanje ekonomske razmjene i investicija i promociju primjera najbolje prakse u domenu infrastrukture i urbanističkog razvoja, kao i javnih i komunalnih usluga. Osim lidera 13 gradova centralne i jugoistočne Evrope Beograd će ugostiti i visoke predstavnike Evropske unije, međunarodnih institucija, diplomatskog kora i privrede, ali i gradske arhitekte, urbaniste i direktore javnih preduzeća.