Elnos Grupa učesnik „Samita prestonica 2015“

Vijesti | 27 Aprila, 2015

Elnos Grupa učestvovala je na „Samitu prestonica 2015“, koji je održan u Sava centru u Beogradu, a okupio je lidere iz 13 gradova centralne i jugoistočne Evrope. Samit je organizovao Grad Beograd u saradnji sa Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj (NALED), a Elnos Grupa je bila pokrovitelj ovog značajnog događaja.

Samit je zvanično otvorio premijer Srbije Aleksandar Vučić. Na Samitu je bilo riječi o razvoju velikih infrastrukturnih projekata i unapređivanju kvaliteta života u glavnim gradovima, a razgovori su bili podijeljeni u tri tematske cjeline: infrastruktura i urbani razvoj, inovativni modeli pružanja usluga za građane i privredu i kvalitet života i budući razvoj gradova u i jugoistočnoj i centralnoj Evropi.

Elnos Grupa je učestvovala na panelu o inovativnim modelima pružanja usluga za građane i privredu. Prezetnacijom na temu „Pametni gradovi – energetsko upravljanje i kontrola“ dotakli smo se izazova koje modernim distributivnim kompanijama donese megatrendovi, a u duhu razmjene dobrih iskustava iz prakse, predstavili smo i projekat Smart City Novi Sad. U realiziciji ovog projekta učestvovali smo 2012. i 2013. godine. Učesnicima Samita prezentovali smo benefite koje je u godinu i po dana korištenja ovaj projekat donio investitor i krajnjem korisniku  Elektrovojvodini i građanima Novog Sada.

Učesnici

Samit je okupio oko 250 učesnika, među kojima su bili gradonačelnici Beograda, Atine, Beča, Budimpešte, Bukurešta, Ljubljane, Podgorice, Sarajeva, Skoplja, Sofije, Tirane, Varšave i Zagreba, zatim predstavnici Evropske Unije, međunarodnih institucija, diplomatskog kora i privrede, kao i predstavnici javnih i privatnih preduzeća.