Elnos inženjering Crna Gora

Više od jedne decenije, Elnos Grupa daje značajan doprinos u unapređivanju elektroenergetskog sektora Crne Gore. Naša članica u Crnoj Gori posluje pod imenom „Elnos inženjering“, a sjedište kompanije je u Podgorici. Ova kompanija je, uz podršku naših članica, izgradila poziciju i ugled Elnos Grupe učestvovanjem u izgradnji  i modernizaciji energetskih objekata visokog kvaliteta i performansi.
U godinama iza nas realizovan je veliki broj strateških projekata, uz značajno učešće u izgradnji optičke infrastrukture, kako za Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) tako i za Elektroprivredu Crne Gore (EPCG), koji čine osovine energetike u Crnoj. Pored toga, imamo odličnu saradnju i sa privatnim privrednim subjektima sa kojima smo učestvovali u izgradnji više projekata.
Moderno energetsko lice Crne Gore stvarali smo, i stvaramo, implementacijom najsavremenijih rješenja u segmentu dalekovoda, trafostanica i elektrana. Sa ponosom ističemo da su naše reference ucrtane u praktično svim dijelovima mape ove lijepe države, od velikih gradova do nepristupačnih, krševitih vrleti. Zahvaljujući ovim projektima, Crna Gora je dobila najsavremeniju dalekovodnu mrežu, pouzdane i efikasne elektroenergetske objekte u oblasti trafostanica, hidroelektrana i vjetroparkova.
I u budućnosti ćemo se zalagati da svojim profesionalizmom i rezultatima opravdamo ulogu važnog činioca ovog tržišta. Praktično, jedan od važnih projekata za budućnost upravo realizujemo. Riječ je o međunarodno značajnom projektu podmorske kablovske veze HVDC +/-500 kV DC Crna Gora–Italija, u okviru koga smo dio operative koja gradi novo HVDC konvertorsko postrojenje, HVDC Lastva (400 kV AC / +/-500 kV DC, snage 1000 MVA).