Elnos inženjering Podgorica pokrovitelj svečanog otvaranja IV savjetovanja o velikim električnim mrežama u Crnoj Gori

Vijesti | 18 Maja, 2015

Sinoć u organizaciji Crnogorskog komiteta Međunarodnog vijeća za velike električne mreže CG KO CIGRE, svečano otvoreno Četvrto savjetovanje o velikim električnim mrežama. Savjetovanje se održava u periodu od 11. do 14. maja 2015. godine u Igalu. Elnos Inženjering Podgorica je ovu manifestaciju podržao kao pokrovitelj Svečanog otvaranja.

IV Savjetovanje CG KO CIGRE otvorio je Vladimir Kavarić, ministar ekonomije u Vladi Crne Gore. U toku ceremonije otvaranja, Aleš Kregar iz ELES-a (Slovenija) održao je predavanje na temu „Uticaj dalekovoda na okolinu, zakonodavstvo i iskustva“.

Na Savjetovanju se okupio veliki broj stručnjaka iz zemlje i regiona, stručnoj javnosti će prezentovati najnovija znanja i iskustva iz oblasti elektroenergetike, 106 referata sa aktuelnim temama, koje je definisalo 15 studijskih komiteta.

Stručni rad Savjetovanja biće propraćen Tehničkom izložbom i poslovnim prezentacijama domaćih i inostranih kompanija na kojima će biti prezentovana najnovija dostignuća i mogućnosti u oblastima povezanim sa elektroenergetskom djelatnošću.