Elnos Nordic Švedska

Elnos Grupa je svoj internacionalni razvoj zasnovala, prije svega, na profesionalnosti i kapacitetu inženjeringa. Prvi korak na internacionalnom tržištu napravljen je u Skandinaviji, kada je  2012. osnovan Elnos Nordic AB u Vesterosu u Švedskoj. Od osnivanja kompanije naš fokus je na tome da postanemo jedan od najpouzdanijih kooperanata vodećih švedskih i nordijskih kompanija iz oblasti energetike, a u domenu dalekovoda, trafostanica i elektrana do naponskog nivoa 420 kV. Kada sumiramo rezultate ostvarene na ovom tržištu u prethodnim godinama poslovanja, možemo sa zadovoljstvom reći da je taj cilj ostvaren. Švedska je postala tržište Elnosa, ne samo u osnovnoj djelatnosti, nego i u pravnom i finansijskom pogledu. O ovom najbolje svjedoče naša saradnja sa vodećim švedskim kompanijama iz oblasti energetike i više od 30 projekata koje smo realizovali.
Švedsko tržište energetike je jedno od najnaprednijih na svijetu, a upravo na njemu naši projektni i operativni timovi inicijalno su potvrdili spremnost da izrađuju i oživljavaju najsloženije tehnološke elektroenergetske infrastrukture na internacionalnom nivou. Viskoprofesionalna realizacija najzahtjevnijih projekata otvorila nam je mogućnost da radimo u različitim oblastima energetike i tako kreiramo zavidan poslovni portfolio. Ponosni smo na činjenicu da smo učestvovali u jednom od najvećih energetskih projekata u Švedskoj, Jugozapadni link 2, kao i na to da su naše ekipe uvijek nalazile prava rješenja za sve izazove, bilo da je riječ o radu u ekstremno teškim ili u rigorozno regulisanim uslovima rada u ekološki zaštićenim zonama. Zahvaljujući ekspertizi i iskustvu stečenom na ovom tržišu, naša Grupa se svrstala u rang visokoprofesionalnih izvođača radova koji realizuju najzahtjevnije projekte rame uz rame sa vodećim evropskim i multinacionalnim kompanijama.
Plan nam je da dodatno ojačamo svoju poziciju na tržištu Švedske, kroz saradnju sa našim dugogodišnjim partnerima. Smatramo da će, uz snažan lokalni ‘know-how’, novouspostavljeni site-management na nivou Elnos Nordic-a doprinijeti još intenzivnijoj saradnji sa našim partnerima, kvalitetnijem sagledavanju projekata i zahtjeva tržišta. Ovo je dodatni benefit kako za Grupu, tako i za naše partnere. Činjenica da konstano bilježimo dobre rezultate i radimo nove projekte daje nam veliki motiv i snagu za nove izazove u projektima izgradnje energetske budućnosti Švedske.