Elnos Nordic Švedska

Više od 70 realizovanih projekata za deset godina rada na tržištu Švedske zavidan je rezultat na mapi referenci naše članice Elnos Nordic u prvih deset godina.

Svoj prvi korak na internacionalnom tržištu Elnos Grupa je napravila upravo izlaskom na tržište Švedske kada je 2012. osnovala kompaniju Elnos Nordic AB u Vesterosu.

Zahvaljujući ekspertizi i visokom stepenu organizacije projektni i operativni timovi naše kompanije su na švedskom tržištu veoma brzo dosegli rang visokoprofesionalnih izvođača radova koji realizuju najzahtjevnije poduhvate rame uz rame sa vodećim evropskim i multinacionalnim kompanijama.

U moru do dosadašnjih projekata u ovoj nordijskoj zemlji u Elnos Nordic-u i Grupaciji posebno smo ponosni na realizaciju poduhvata: DV 420 Hurva-Sege, DV 420 kV Hallsberg-Barkeryd (Jugozapadni link 2), DV 2×130 kV Storfinnforsen-Ögonfägnaden-Isbillstjärn, te DV 2×130 kV Barkeryd-Nässjö.

U oblasti trafostanica kao najvažnije poduhvate izdvajamo rad na: TS 130 kV Stävlö i Linsänkan, TS 420 kV FT76 Barsebäck, TS 130 kV Porjusberget, te projekat „Aqua“ kojim su obuhvaćene tri 130 kV trafostanice Ersbo, Tuna i Öby.

Švedsko tržište energetike jedno od najnaprednijih na svijetu i za našu kompaniju je od velikog značaja činjenica da smo godinama unazad upravo u ovoj zemlji izgradili i modernizovali neke od najsloženijih elektroenergetskih infrastrukturnih objekata i sistema.

Nakon dugog niza uspješnih referenci proširili smo tim u Vesterosu u segmentu site-managementa koji čine profesionlaci sa dugim iskustvom rada na EU tržištu. Novouspostavljeni site-management na nivou Elnos Nordic-a donio je novi nivo saradnje sa našim partnerima, kvalitetnije sagledavanje projekata i zahtjeva tržišta. On je dodatni benefit kako za Grupu, tako i za naše partnere.

Konstantno dobri rezultati i sve veći broj projekata daju nam uvijek veliki motiv i snagu za nove izazove u projektima izgradnje energetske budućnosti ove zemlje.