Elnos Srbija dobila novog direktora

Zoran Kukobat, dosadašnji direktor logistike Elnosa Srbije je nakon četiri godine uspješnog rukovođenja ovim sektorom imenovan na poziciju direktora kompanije. Najveća energija kompanije su bez diskusije njeni zaposleni, istakao je ovim povodom gospodin Kukobat i dodao da će Elnos Srbija i dalje nastaviti da ide liderskim putem u branši.

Na poziciju prvog čovjeka Elnos Srbije dolazite kao rukovodilac koji je svojim rezultatima i konceptom poslovanja već poznat svojim kolegama. Kako se osjećate danas dok stojite pred novim izazovom?

Za početak bih istakao da mi je imenovanjem na poziciju direktora kompanije ukazano veliko poverenje i čast. Odgovornost direktora je najveća i suštinska, a upravljati kompanijom kao što je Elnos Srbija je zaista izazov. Ipak, u našem menadžmentu su vrhunski stručnjaci i profesionalci i sa takvim timom sam spreman da preuzmem odgovornost za njihov i sopstveni rad.

Šta je ono što vas je u karijeri najviše inspirisalo? Koji je vaš lični poslovni moto?

Uvek su to bili ljudi koji više znaju, bolje rade ili ulažu više truda od mene. Oni su uvek bili najbolja inspiracija. Kada je u pitanju poslovni moto – ima ih više, ali izabrao bih latinsku izreku „požuri polako”, odnosno potrudi se da na profesionalan i efikasan način uradiš sve što možeš već danas, ali znaj i koje odluke je bolje doneti sledeće jutro.

Ove godine Elnos Srbija obilježava 20. godina uspješnog poslovanja. Gdje po vašem mišljenju danas leži najveća energija kompanije?

Energija Elnosa Srbija je svakako u našim zaposlenima. Kompanija ima više od 150 radnika, a posebnu snagu joj svakako donosi dvadeset mladih, izuzetno talentovanih i stručnih inženjera. Pored njih, u svim sektorima imamo mlade ljude za koje možemo da kažemo da su vrhunski profesionalci. Naši monteri na gradilištima su odavno postali prepoznatljivi kao najveći profesionalci u svakom smislu. I na kraju moram istaći da je podjednako važan rad nekolicine naših starijih kolega, eminentnih stručnjaka, koji nesebično prenose svoje znanje nama ostalima.

Šta smatrate presudno važnim za građenje uspješne karijere?

Pre svega ozbiljan rad, spremnost da se prihvati odgovornost i neprestano učenje. Kada kažem učenje mislim u stručnom, opšteobrazovnom i socijalnom smislu. Ako kompaniju u kojoj radite doživljavate kao svoju kuću u poslovnom smislu i ukoliko konstantno radite na sebi, onda su tu sve pretpostavke za uspešnu karijeru.

Kako vidite trenutnu poziciju Elnos Srbije? Šta očekujete od ove poslovne godine?

Elnos Srbija, kao i cela Elnos Grupa, su poznate po uspešnosti i izvrsnosti u realizaciji ugovorenih poslova. To nas već odavno svrstava u vodeće kompanije u branši. Biti u grupi vodećih je dobro, ali to ne sme da nas zadovolji. Cilj je da budemo najbolji. U tom smislu očekujem dobru poslovnu godinu, ispunjenje plana i ugovaranje nekih velikih projekata u oblasti elektroenergetike, infrastrukture i industrije.

Šta biste ovom prilikom poručili svojim novim-starim kolegama i saradnicima?

U ime menadžmenta Elnos Srbija i u svoje lično ime im obećavam da ćemo dati sve od sebe da i dalje napredujemo i rastemo kao kompanija, da se zaposleni u njoj osećaju sigurno, zadovoljno i da imaju mogućnost da se lično i profesionalno grade.