EMEL Power Velika Britanija

Nova tržišta i rad na izazovnim i kompleksnim projektima je formula koja je Elnos Grupu uspješno pozicionira među liderske kompanije u sektoru elektroenergetike. Rukovodeći se ovim poslovnim receptom, Grupacija je 2021. godine na mapu dodala novu članicu u Velikoj Britaniji.

Kompanija EMEL Power d.o.o, sa sjedištem u Londonu, spoj je dva dokazana biznisa, britanske kompanije Emico, poznate po izvođenju i isporuci složenih željezničkih i energetskih instalacija i širokog spektra djelatnosti naše Grupacije. Savez dvije velike kompanije ima za cilj da u budućnosti donesemo kompletniju ponudu za naše klijente na širem tržištu.

Novoformirana kompanija EMEL Power u 2022, godini realizuje prvi projekat. Riječ je o učešću u projektu High Speed 2 (HS2), poduhvatu koji je jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u Velikoj Britaniji ikad.

U pitanju je projekat izgradnje mreže željezničkih pruga za ultrabrze vozove koji će povezivati London, Birmingem, Istočni Midlends, Lids i Mančester. U okviru projekta HS2, EMEL Power zadužen je za isporuku i instalaciju 41 distributivne trafostanice, dok se nastavak ovog projekta očekuje tokom godine. Realizacija ovog velikog britanskog poduhvata će trajati najkasnije do 2040.