Gradimo kreativno igralište u srcu Banjaluke

Vijesti | 25 Avgusta, 2017

Elnos Grupa se priključila društveno-odgovornim kompanijama koje su dio velikog poduhvata izgradnje novih igrališta za djecu na području Banjaluke.
Ove jeseni ćemo zajedno sa kompanijom „Tenzo“, na lokaciji starog igrališta u Ravnogorskoj ulici, u naselju Nova varoš, izgraditi novo autorsko igralište koje prati najsavremenije evropske trendove izgradnje igrališta za djecu.
Početak realizacije projekta izgradnje igrališta ozvaničen je danas u Gradskoj upravi Banjaluka, nakon što su Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, Branko Torbica, direktor kompanije „Elnos BL“ i Željko Petrović, direktor kompanije „Tenzo“ stavili potpise na ugovor o njegovoj izgradnji.
Na novom igralištu će se naći veoma atraktivne igračke među kojima će pojedine biti postavljene po prvi put u RS i BiH. Igralište u Ravnogorskoj će se prostirati na 450 metara kvadratnih i imaće kapacitet da se na njemu u istom trenutku igra 70 mališana.
Torbica je nakon potpisivanja ugovora istakao da će se Elnos Grupa potruditi da mališanima pokloni kreativno i moderno igralište na kojem će provesti najljepše dane svog odrastanja.
„Svi znamo da su djeca najljepši ukras svijeta, a odrasli nikada ne smiju da zaborave na svoju obavezu da moraju činiti njihovo djetinstvo što bezbrižnijim i ljepšim“, rekao je Torbica i dodao da je svaka zona novog igrališta projektovana tako da utiče na aktivan motorički razvoj djece.
Gradonačelnik je iskoristio priliku da se zahvali kompanijama na donatorskoj akciji učešća u izgradnje novog igrališta.
„Želimo da oplemenimo naš grad i da u što više naselja dobijemo igrališta i prostor za odmor i rekreaciju. Siguran sam da će ovo novo igralište u Novoj varoši biti velika radost za djecu i roditelje ovog naselja”, rekao je on.
Sigurnosna podloga igrališta je donacija kompanije „Tenzo“.
„Na razigranoj podlozi koju ćemo ugraditi na cijelu površinu novog igrališta mališani će u svakom trenutku biti slobodni i sigurni, bez opasnosti od posljedica padova dok trče, skaču ili se penju“, rekao je Petrović.