Imamo nove članice u Španiji i Portugalu

Elnos Grupa je ove godine bogatija za dvije nove članice, Elnos Španiju i Elnos Portugal, osnovane s ciljem iskoraka Grupacije na veliko tržište solarne energije na Pirinejskom poluostrvu. Širenje na nova tržišta je sjajan poslovni iskorak naše kompanije u 2020. 

Sa novim širenjem na tržište južne Evrope naša Grupacija je postala još veći internacionalni koncern koji posluje u 12 zemalja: BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Sloveniji, Njemačkoj, Švedskoj, Norveškoj, Islandu, Španiji i Portugalu.

Prateći trendove u oblasti obnovljivih izvora energije težimo ekspanziji tržišta u oblasti izgradnje solarnih elektrana i vjetroelektrana, te proširenju portfolija kompanije poslovanja na jug Evrope, na tržišta koja posjeduju mnogo potencijala.

Projekti u oblasti obnovljivih izvora energije na području Španije i Portugala su nam izazovni i značajni. Iako je pandemija prvobitno prolongirala aktivnosti na ovim tržištima u prvoj polovini 2021. očekujemo prve kapitalne ugovore na Pirinejskom poluostrvu.

Prije svega, zbog mogućnosti da u zemljama koje već imaju značajno iskustvo u izgradnji solarnih sistema,  i uveliko koriste dobrobit čiste energije Sunca i podstiču nova ulaganja, učestvujemo u novim “zelenim projektima”.

Španija je u 2020. godini postigla rekord u proizvodnji solarne energije, a prednjači najsunčanija oblast Andaluzije. U protekle tri godine postavljen je najveći broj solarnih sistema u zemlji i vlasti podstiču kompanije na investicije. Portugal u stopu slijedi svoje komšije. Poznat je po velikim solarnim elektranama i veliko je tržište otvoreno za nove ulagače.

Elnos Grupa je član ekološki osvještene evropske porodice, čiji je plan dodatnih 30 GW na tržištu solarne energije na području Evrope do 2022. godine, i oko 20 odsto ukupne električne energije od solarnih sistema do 2030. godine.

Otvaranjem novih tržišta i novih segmenata biznisa nastavljamo podizati nivo operativnosti i dodatno osnažujemo našu poziciju na evropskom tržištu. Uvjereni smo da ćemo u vremenu koje dolazi otvoriti vrata značajnih projekata u Španiji i Portugalu.