Izgrađen novi dalekovod 35 kV Kneževo – Kotor Varoš

Vijesti | 4 Novembra, 2014

Elnos BL ovih dana uspješno je završio radove kao podizvođač na projektu izgradnje 35 kV dalekovoda RTS Kneževo – TS 110/x kV Kotor Varoš, a projekat je realizovan za investitore Elektrokrajinu ad Banjaluka i EHE doo Banjaluka. Glavni ugovarač na ovom projektu bio je ARS Inženjering.
Izgradnjom ovog dalekovoda, opštini Kneževo biće obezbijeđeno pouzdanije snabdijevanje električnom energijom. Samim tim, obezbijediće se i pouzdaniji prenos energije od postojećih mini hidroelektrana i onih koje treba da budu izgrađene na području opštine Kneževo.
Naša kompanija bila je zadužena za nabavku i isporuku materijala za izvođenje elektromontažnih radova, poput provodnika, OPGW-a, ovjesne opreme i spojnih kutija za OPGW i instalaciju faznih provodnika, OPGW-a i navedene opreme.
Pouzdano napajanje potrošača električnom energijom indirektno će pomoći stvaranju povoljnijih uslova za privredne investicije u opštini Kneževo, a povećanje kapaciteta prenosa proizvedene energije dovešće do povećanja prihoda od njene prodaje.