Jubilarna 2015. godina obilježena poslovnim uspjesima

Vijesti | 21 Januara, 2016

Za Elnos Grupu 2015. je godina značajnog jubileja, 70 godina od osnivanja Agrovojvodine i 20 godina od kada je taj kolektiv osnovao predstavništvo u Banjaluci. Jubilarna godina obilježena je značajnim poslovnim uspjesima: otvaranjem novih tržišta, učešćem u realizaciji niza kapitalnih projekata, stabilnim poslovanjem u svim oblastima djelatnosti, povećanjem prometa Grupe i zapošljavanjem novih 85 radnika. Povodom jubilarnih 70 godina tradicije i razvoja Elnos Grupe organizovali smo dva izuzetna, prigodna događaja.

Elnos Grupa je prethodnih godina osnivanjem novih poslovnih subjekata intenzivno investirala u ponovnu internacionalizaciju na prostoru jugoistočne, sjeverne i centralne Evrope. U prvom kvartalu 2015. godine osnovano je predstavništvo Elnos Grupe na Islandu. Već u junu počeli su radovi na dalekovodu 220 kV Sigöldulína 3, koji su uspješno završeni u ugovorenom roku. Na krajnjem sjeveru Evrope, u oblasti Arktičkog polarnog kruga, modernizovali smo 400 kV trafostanicu Vietas, čime je naš portfolio i u Švedskoj proširen na oblast trafostanica.

Danas je Elnos Grupa internacionalni elektroenergetski ugovorni koncern, koji sa ponosom baštini stvaralačku tradiciju dugu sedam decenija i obogaćuje je nizom uspješno realizovanih projekata. Posebno smo ponosni na učešće u kapitalnim projektima od kojih izdvajamo: jedan od najvećih energetskih projekata u Švedskoj – Jugozapadni link 2, izgradnju Termoelektrane Stanari, izgradnju autoputa Banjaluka-Doboj, učešće u nizu projekata za Elektroprenos BiH u Republici Srpskoj, zatim projekte rekonstrukcije i modernizacije Hidroelektrane Zvornik i željezničke pruge Beograd-Niš u Srbiji, kao i instalaciju 219 km OPGW-a u infrastrukturi Elektroprivrede Crne Gore, investitor projekta je MTEL Crna Gora.
Takođe smo veoma ponosni na rezultate i reference ostvarene u oblasti obnovljivih izvora energije. Prošla godina je bila posebno uspješna u oblasti mini-hidroelektrana. U realizaciji su ugovori za modernizaciju i izgradnju dvanaest mini-hidroelektrana na teritoriji Srbije i Bosne i Hercegovine.