Naša tržišta

Portugal

Otvaranjem novih tržišta i novih segmenata biznisa Elnos Grupa nastavlja podizati nivo operativnosti i jačati poziciju na evropskom tržištu. Jedno od naših novijih tržišta je Portugal u kome je naša kompanija uspješno realizovala svoj prvi veliki projekat u oblasti solara.

Veliki projektni zadatak koji nam je povjeren obuhvatao je poslove projektovanja solarne elektrane Morgavel (instalisane snage od 48.96/44 MW AC) i njenih priključnih elemenata na prenosnu mrežu. Inače, ova elektrana će se prostirati na 106,6 hektara zemljišta u centralnom Portugalu i spadaće u kategoriju najvećih u Evropi.

Holandija

Visoki standardi poslovanja naše kompanije su u veoma izazovnoj 2020. godini otvorili vrata još jednog važnog evropskog tržišta – Holandije.

Svoje profesionalne sposobnosti u ovoj zemlji smo potvrdili kroz realizaciju projekta iz oblasti izgradnje industrijske infrastrukture za potrebe energetskog napajanja fabrike Calcit, kod grada Terneuzena.

Za našu prvu projektnu misiju u Holandiji su bile zadužene ekipe naše slovenačke članice koje su zadatke koji su im povjereni obavile bez premca.

Ovaj projekat je ujedno jedan od naših prvih značajnih iskoraka na tržište EU u oblasti proizvodnje, jer su elektro ormari (nosioci CE znaka), koji su instalirani u okviru ovog projekta proizvedeni u Elektromontažnoj radionici Banjaluka.

Danska

Poslovni putevi odveli su nas u još jednu zemlju vikinga – Dansku. U najmanjoj nordijskoj zemlji i jedom od najmirnijih društava na svijetu, gradićemo 400 kV dalekovod dužine 150 km. Ovo tržište nam je značajno, jer smo izlaskom na njega dodatno zaokružili nordijsko tržište.

Naš prvi projekat u Danskoj biće izgradnja 400 kV dvosistemskih dalekovoda Endrup–Idomlund i Endrup – njemačka granica. Početak radova planiran je za novembar 2022, a sada je naš prioritet priprema projekta, kao i formiranje kompanije kako bismo uspostavili kvalitetne relacije sa nadležnim institucijama i upoznali se sa funkcionisanjem poslovnog, pravnog i energetskog sistema danskog tržišta.