Novi talas pandemije i odgovor na njega

Biti strpljiv i operativan, pridržavati se maksimalnih mjera bezbjednosti, je novi poslovni obrazac koji smo stvorili u godini borbe sa pandemijom korona virusa. Pokazao se uspješnim u prvim talasima pandemije i ostaje kao naš odgovor za novi izazovan period pred nama.

Nijednoj kompaniji nije lako da posluje u novim uslovima rada koje diktira Covid-19, a posebno velikim i internacionalnim kompanijama poput naše. Zbog toga su pravovremeno reagovanje, dobra organizacija i visok stepen lične odgovornosti i dalje od ključne važnosti za suočavanje sa ovim velikim izazovom.

Covid-19 je nepovratno postao dio naše svakodnevnice. Sa svih strana smo bombardovani informacijama o pandemiji, pa ovo nije još jedna priča o novom talasu, novim mjerama i novim zabrinjavajućim brojkama ili svim bezbjednosnim mjerama koje su nam postale rutina. Ovo je simboličan stisak ruke koji nedostaje svima nama. Stisak kojim potvrđujemo da nas je savjestan rad održao na dobrom putu. Uprkos nimalo lakim okolnostima uspjeli smo da očuvamo likvidnost i održimo aktivan status na svim ugovorenim projektima, još važnije je da smo sačuvali zdravlje i socijalnu stabilnost naših zaposlenih.

Naši prioriteti i dalje ostaju isti. Maksimalna sigurnost rada je prioritet ispred svih, a i dalje je odgovornost svih nas da se održi potreban nivo rada. Ova situacija je pozitivno uticala na promjenu  BZR kulture u kompaniji, koja je sada podignuta za još jednu ljestvicu više u svim organizacionim dijelovima. Sporadična, pojedinačna popuštanja discipline u primjeni mjera svedena su na minimum, a cilj nam je da u ih u potpunosti eliminišemo. Vjerujemo da će odgovoran odnos dati rezultat i u nastavku godine i da ćemo uspješno prevazići pandemijsko stanje stalne krize i velikih promjena.

Nijednom pojedincu nije lako u ovim novim uslovima. Svjesni smo toga. Neka vas naši zajednički rezultati motivišu da u ovim vremenima budemo i kolegijalniji više nego ikad. Ostanimo odgovorni.

Želim vam dobro zdravlje i srdačno vas pozdravljamo,

Uprava Grupe