Novo postrojenje Rafinerije ulja Modriča

Vijesti | 2 Septembra, 2015

Radnici Elnosa BL  uspješno su izveli radove za rusku kompaniju „Зарубежнефтестроимонтаж“ u okviru projekta izgradnje novog blending centra za proizvodnju motornih i industrijskih ulja u Rafineriji ulja Modriča. Novoizgrađeno postrojenje danas je svečano otvoreno, u prisustvu ministra industrije, energetike i rudarstva Petra Đokića, kao i predstavnika Elnos Grupe i ostalih kompanija koje su učestvovale u realizaciji projekta.

Prema projektu, Elnos BL  je izveo radove na izradi niskonaponskih postrojenja za elektromotorni pogon i izradu opšte elektroinstalacije. Ovim radovima obuhvaćena je isporuka i montažu četiri „Okken“ niskonaponska postrojenja za distribuciju električne energije i upravljanje motornim pogonom (MCC), zatim, izrada kablovske instalacije, rasvjete, opšte instalacije i sistema gromobranske instalacije i uzemljenja.

Novoizgrađeni kompleks blendovanja maziva je savremeno postrojenje nove generacije koje u tehnološkom, produktivnom i ekološkom smislu odgovara najvišim evropskim standardima. Izgradnja najmodernijeg kompleksa proizvodnje ulja na našim prostorima trajala je  oko dvije godine.