Poklonili smo prvo kreativno igralište djeci Banjaluke

Vijesti | 27 Novembra, 2017

Svečanim puštanjem balona u vazduh danas je u Ravnogorskoj ulici, u banjalučkom naselju Nova varoš, otvoreno igralište “Nova energija”. Ovo moderno mjesto za igru, kreirano po standardima igre savremenog doba, je nastalo kao rezultat donacije kompanija Elnos Grupa i „Tenzo“, od kreativne ideje do realizacije radova izgradnje.
Početak dječijih radosti na igralištu su ozvaničili Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, Dušan Torbica, predsjednik Uprave Elnos Grupe, Branko Torbica, direktor kompanije “Elnos BL” i Željko Petrović, direktor kompanije Tenzo”.
Dušan Torbica je nakon svečanosti otvaranja rekao da je Elnos Grupa učestvovala u ovom projektu sa velikim entuzijazmom, vodeći se idejom da su dječija radost, igra i mašta istinski najveće životne vrijednosti.
„Željeli smo da dječake i djevojčice Banjaluke iznenadimo, tako što ćemo im pokloniti lijepo mjesto za igru kakvo se može vidjeti u poznatim svjetskim metropolama i nadam se da smo u toj namjeri bar djelimično uspjeli. Sreća i iznenađenje koje danas vidimo na njihovim licima su istinski najveća nagrada za naš trud uložen u ovaj projekat“, rekao je Torbica nakon svečanog otvaranja.
Kreativno igralište u Ravnogorskoj predstavlja kombinaciju modernog dizajna koje je savršeno uklopljeno u postojeću zelenu površinu. Posjeduje kapacitet da se na njemu igra 70 djece istovremeno i ispunjava najviše EU stanarde vezane za bezbjednost opreme i sigurnosne podloge.
Igralište „Nova energija“ je specifično i po tome što je u cjelosti, svih 450 metara kvadratnih, pokriveno šarenom, razigranom sigurnosnom podlogom, na čijoj se površini djeca mogu igrati bez opasnosti od povrede.
Postavljanje kreativne bezbjedne podloge je u potpunosti realizovala kompanija “Tenzo”.
“Odvažili smo se da u okviru projekta izgradnje igrališta u Novoj varoši pokažemo svoju djelatnost u novom i kreativnom svjetlu. Danas, kada je posao okončan, možemo reći da smo ponosni na realizaciju posla postavljanja zaigrane površine koja obezbjeđuje maksimalan stepen sigurnost pri dječijoj igri”, rekao je Željko Pertović, direktor kompanije „Tenzo“.
Gradonačelnik Radojičić je prilikom otvaranja rekao da je ovo osmo igralište sagrađeno od početka godine u velikoj akciji Gradske uprave i društveno odgovornih kompanija.
“Igralište se nalazi u naselju u kojem ima puno stambenih zgrada i novih objekata, u blizini je škole i vrtića. Hvala kompanijama ‘Elnos’ i ‘Tenzo’ koje su sagradile ovo igralište na radost mališana i njihovih roditelja”, istakao je Radojičić.