Predstavljamo novog Člana Uprave Elnos Grupe

Vladimir Nikolić, poznati diplomata i naš čovjek „svjetskog glasa“ je novi član Uprave Elnos Grupe. „Gdje je volja tu je i uspjeh“, poslovni je moto gospodina Nikolića koji smatra da za našu Grupaciju dolazi vrijeme potvrde visokih kriterijuma u modernoj energetici. Novom članu naše Uprave želimo toplu dobrodošlicu u Elnos Grupu.

U našu kompaniju dolazite iz diplomatije, u kojoj ste kao generalni konzul Srbije u R.Srpskoj ostavili dubok trag. Svoje bogato iskustvo sada planirate unijeti u privredne vode. Kako se osjećate dok stojite pred novim izazovom?

Izazov je uvek isti, kao i na poslovima generalnog konzula u Republici Srpskoj, a pre toga u Italiji (Trstu), Hrvatskoj (Zagrebu), je za mene svest o značaju nacionalnih temelja i internacionalnog prosperiteta privrede, u diplomatiji i van nje, osnova svakog uspešnog delovanja.

Šta vas je inspirisalo na pravljenje prekretnice u karijeri?

Prepoznatljiva internacionalna prosperitetnost kompanije Elnos, koju uočavam na osnovu dosadašnjeg kompletnog životnog iskustva i komunikacije koju sam imao na najvišim nivoima u državama u kojima sam predstavljao Republiku Srbiju.

Šta smatrate presudno važnim za građenje uspješne karijere? Koji je vaš lični poslovni moto?

Stručno i široko obrazovanje, posvećenost radu, komunikativnost i pristojnost, a moto je: ”Gde je volja tu je i uspeh”, i naravno SVE JE U POVERENJU.

Kako biste okarakterisali 2020. godinu? I kako vidite novo poslovno vrijeme pred nama?

Prošla godina je bila godina izazova, a pre svega zbog privredno-humanitarnog incidenta (kovid 19) sa ozbiljnim posledicama i neizvesnom brzinom oporavka na globalnom nivou.

U vremenu iza nas smo postali internacionalni koncern koji svake godine pravi sve značajnije ino iskorake i realizuje rast na regionalnim tržištima. Gdje po vašem mišljenju leži snaga Elnos Grupe?

U jasnoj poslovnoj politici rukovodstva, stručnom i kvalifikovanom kadru, infrastrukturi i probitačnoj komunikaciji sa nacionalnim i internacionalnim partnerima.

Razvoj modernog doba neraskidivo je vezan za energetiku. Kako u tom kontekstu vidite Elnos Grupu?

Elnos Grupu vidim kao kompaniju koja drži visoke kriterijume kvaliteta usluga i osvaja nove tehnologije.

Šta biste poručili svojim novim radnim kolegama i saradnicima?

Da rade na sebi i da se stalno široko obrazuju. Ovakvim povodima se uvek setim ideje vodilje Dositeja Obradovića: ”Knjige braćo, knjige, a ne zvona i praporce”.