Biosco CS – rješenje za sigurnu i pametnu mrežu

Moderna distributivna mreža jedan je od najznačajnijih zadataka i najvećih izazova distributivnih kompanija. Izradom Biosco CS transformatorskih stanica Elnos je ponudio rješenje visokih standarda kao idealan odgovor na ovaj izazov.

biosco1

Srbija je jedini licencirani partner „Schneider Electric-a“ za proizvodnju transformatorskih stanica Biosco CS u Srbiji i regiji. Ponosni smo što su Biosco CS trafostanice iz naše fabrike u protekilih sedam godina na tržištu potvrdile zašto spadaju u kategoriju najsavremenijih, cjelovitih tehnoloških rješenja.
Distributivne daljinski upravljive transformatorske stanice Biosco CS, 10(20)/0,4 kV snage do 1000 kVA su tipski testiran proizvod koji omogućava jednostavno, optimalno i bezbjedno korištenje mreže, a njegov upravljivi sistem obezbeđuje stabilnu mrežu, zadovoljne korisnike i balans između potrošnje i proizvodnje.

Nizom prednosti do uvijek tačnog rješenja

Biosco CS trafostanice su namijenjenjene za urbana područja, zauzimaju mali prostor i lako se uklapaju u ambijent. One predstavljaju inovaciju, jer je za njihovu instalaciju dovoljan samo jedan dan, preciznije između šest i osam sati što je jedna od njenih najvećih prednosti i za distributere i za krajnje korisnike.
Ostale, ali ništa manje važne prednosti ovog proizvoda su: male dimenzije objekta, bezbijedan pristup pojedinim dijelovima opreme, optimalan raspored opreme, automatizacija, jednostavnost rukovanja i primjena daljinskog upravljanja. Tokom eksploatacije trafostanice su veoma bezbijedne i jednostavne za održavanje, a obezbjeđuju i da vrijeme trajanja kvarova koji nastanu na mreži bude minimalno.

biosco_cs_f

Režu troškove i rokove

Biosco CS trafostanice postaće dominantne u narednom periodu, jer su praktične za uvođenje u sistem daljinskog upravljanja sekundarnom distributivnom mrežom.
Da su najbolja rješenja ujedno i najjednostavnija potvrđuje i način instalacije trafostanice Biosco CS. Trafostanice se dopremaju na teren potpuno prefabrikovane, ispitane i spremne za instalaciju na SN i NN mrežu.
Za samo šest do osam sati završavaju se kompletni radovi na ugradnji i puštanju ove trafostanice u rad. Zahvaljujući ovome, smanjuju se troškovi ugradnje, kao i vrijeme trajanja beznaponskog stanja mreže/potrošača.
Posjeduju karakteristike koje obezbjeđuju jednostavnost u svim fazama rada. U zavisnosti od potreba kupca proizvodimo automatizovane ili daljinski upravljive trafostanice koje mogu biti dio pametne mreže ili pametnog grada.

30 godina na vrhu

Širom svijeta na godišnjem nivou se ugradi više od 10.000 Biosco transformatorskih stanica. Duže od tri decenije godina, SN i NN trafostanice Biosco sa najboljim integrisanim komponentama „Schneider Electric-a“, pružaju jednostavan, siguran i efikasan spoj optimizacije troškova i kvaliteta usluga. Dugogodišnje partnerstvo Elnos Grupe i „Schneider Electric-a“ je na nabolji način potvrđeno kroz sedam godina dugu tradiciju proizvodnje Biosco CS trafostanica u našoj fabrici u Beogradu.
U našim pogonima se proizvode betonske transformatorske stanice, montira kompletna oprema i vrše se sva propisana fabričkog testiranja. Prema zahtjevu kupaca obezbeđujemo i kompletnu instalaciju trafostanica Biosco CS po principu „ključ u ruke“.