Trafostanica 400/110 kV Vranje 4

  • Zemlja: Srbija
  • Lokacija: Vranje, Srbija
  • Godina: 2012/2013.
  • Investitor: EU Delegacija (za EMS, Srbija, Beograd)

Značaj projekta

Riječ je o jednom od najvećih i najznačajnijih projekata u Srbiji. Ova trafostanica nalazi se na trasi 400 kV veze zapadne Evrope sa njenim južnim dijelom i Turskom. Ovaj projekat ima veliki značaj za jugoistočni dio Srbije, u kome će se poboljšati naponske prilike i mogućnost za razvoj tog dijela države.

Posao Elnos Grupe

Osim građevinskih radova, kompanija Elnos BL Beograd bila je zadužena i za projektovanje, montažu, podešavanje i fabričko ispitivanje ormara relejne zaštite za trafostanicu 400/110 kV Vranje 4. Ormari su izrađeni u našem proizvodnom pogonu u Batajnici, a proizvođači ugrađene relejne zaštite su Siemens i ABB.

Ovaj projekat sa ABB-ovom relejnom zaštitom i sistemom daljinskog upravljanja IMP-a bio je prvi ovako kompleksan projekat u Elektromreži Srbije u kojem su se ljudi iz EMS-a usavršavali i bolje upoznali sa opremom i mogućnostima ovih proizvođača i naše kompanije.

U okviru ovog projekta realizovan je i ugovor za projektovanje, montažu, podešavanje i fabričko ispitivanje ormara sopstvene potrošnje. Za izradu ovih ormara korištena je oprema Siemensa.

Za trafostanicu Vranje 4 ukupno je proizvedeno i instalirano 78 ormara relejne zaštite i sopstvene potrošnje.

Fotografije sa ovog projekta