Rekonstrukcija željezničke dionice Jajinci-Mala Krsna

  • Zemlja: Srbija
  • Lokacija: Smederevo, sjeveroistočna Srbija
  • Godina: 2019 - 2020.
  • Investitor: “Infrastruktura Železnice Srbije”
  • Status: U realizaciji

Značaj projekta:
Rekonstrukcija dionice Jajinci-Mala Krsna, dijela međunarodnog željezničkog Koridora 10 kroz Srbiju, duge 58 kilometara je jedan od prioritetno važnih projekata za mrežu željeznica Srbije. Brzina vozova na željezničkoj dionici Jajinci-Mala Krsna će nakon rekonstrukcije biti povećana sa 50 na 120 kilometara na sat. Pred toga, realizacijom ovog projekta biće obezbijeđeno i pouzadnije i bezbjednije odvijanje saobraćaja.

Radovi Elnos Grupe:
Ekipe Elnos Grupe u okviru ovog kompleksnog projekta imaju zadatke da rekonstruišu: kontaktnu mrežu, elektrovučnu podstanicu 110/25 kV, sva postrojenja za sekcionisanje 25 kV na ovoj dionici i izgradnju novih stubnih trafostanica 25 kV za napajanje uređaja za signalizaciju.
Naš zadatak podrazumijeva i da izvršimo poslove demontaže i montaže skoro 70 kilometara voznog voda, dok na 25 kilometara postojeće kontaktne mreže demontiramo stare elemente za nošenje i zatezanje kontaktne mreže i mijenjamo ih novim.
Realizujemo i zamjenu komletne elektro opreme na četiri postrojenja za sekcionisanje i na elektrovučnoj podstanici, a rekonstrukcijom je obuhvaćena i izgradnja sedam novih stubnih trafostanica čija je uloga napajanje uređaja za signalizaciju i grijanje skretnica.