Projekat “Paloma” – instalacije za pogone novog doba

Novosti | 28 Oktobra, 2020

Timovi Elektro novih sistema i Elnosa BL su zakoračili u finalnu etapu izvođenja elektroenergetskih radova na objektu fabrike “Paloma” u Sloveniji.

Kako bi modernizovao i povećao proizvodne kapacitete fabrike, poznati slovenački brend realizuje najveću investiciju u oblasti industrije papira ove zemlje u posljednjih 40 godina.

U okviru ovog infrastrukturnog projekta našim timovima su povjereni elektroinstalaterski radovi koji imaju za cilj da obezbijede sigurno elektroenergetsko napajanje rekonstruisane i dograđene proizvodne hale za novu mašinu za proizvodnju papira – PS6, te skladišta fabrike Paloma.

Prva etapa naših radova se odnosila na demontažu starih i instalaciju novih ormara zaštite i upravljanja. Ormari zaštite i upravljanja koje smo montirali u pogone ove fabrike su prva serija ormara sa CE znakom, proizvedena u elektomontažnoj radionici u Banjaluci, zbog čega će ovaj projekat za naš proizvodni sektor uvijek biti poseban.

Nakon toga je uslijedila faza izrade kablovskih trasa i instalacije napojnih kablova u starom i novom dijelu fabrike, te radovi na instalaciji opšte i panik rasvjete koji se i dalje odvijaju.

Do kraja projekta naše ekipe će u pogone fabrike ugraditi oko 500 reflektora, 200 svjetiljki i 10 kilometara napojnih kablova.

Na projekat smo ponosni zbog toga što su zahvaljujući uspješnoj koordinaciji i poštovanju najviših mjera bezbjednosti na radu, od maja do sada, naši timovi uspješno prebrodili veliki broj izazova rada za vijeme kovid pandemije.