Prva TS Biosco CS 20/0,4 kV u Kovinu

Vijesti | 26 Aprila, 2013

 

5/4/2013
Uspješan početak realizacije Ugovora za Elektrovojvodinu danas je i praktično potvrđen, svečanim puštanjem u rad TS Biosco CS u Kovinu.  Riječ je o Ugovoru za proizvodnju, isporuku i montažu većeg broja prefabrikovanih betonskih trafostanica Biosco CS 20/0,4 kV za distributivno područje Elektrovojvodine.
Prva trafostanica iz ovog Ugovora, “Dom zdravlja” u Kovinu, napajaće postojeći objekat Doma zdravlja, a omogućiće i kvalitetnije i pouzdanije napajanje stambenih zgrada koje se nalaze u neposrednoj blizini. Izgradnjom ove trafostanice stvoreni su i uslovi za priključenje novog objekta Hitne pomoći, koji je od izuzetne važnosti za stanovnike Kovina.

Trafostanica je najnovije generacije, rađena prema licenci Schneider Electrica. Fabrički prijem organizovan je u proizvodnom pogonu trafostanica naše kompanije u Beogradu u prisustvu predstavnika naručioca PD Elektrovojvodine Novi Sad, dok je montaža TS Biosco CS u Kovinu urađena u rekordnom roku, uprkos jako lošim vremenskim uslovima.


U prisustvu predstavnika opštine, zdravstvenih institucija Kovina i isporučilaca opreme i izvođača radova, direktor Elektrovojvodine predao je trafostanicu Biosco CS na upotrebu.