Rad u doba korone

Godina 2020. počela je uobičajeno. Okupili smo se na još jednoj januarskoj Elnos proslavi, pripremili za nove planove, ušli u novi investicioni ciklus i uhvatili dobar zalet u prva dva mjeseca tekuće godine. A onda je kriza izazvana korona virusom eksplodirala širom planete, dajući nam lekciju o tome kako se brzo svijet može promijeniti i koliko smo svi sposobni da se skoro preko noći prilagodimo novom načinu života i rada.

Jedno je sigurno, iza nas je pet mjeseci velikih poslovnih izazova, tokom kojih ste svi vi svoj posao radili savjesno. Bili ste tu za vaše porodice, radne zadatke i vašu zajednicu. Ništa od toga se nije promijenilo, ali vaš svakodnevni život jeste. Promijenio se i za nas kao kompaniju.

Naravno, naša posvećenost bezbjednosti i brizi o zdravlju naših zaposlenih i jasno definisana namjera da se svaki zadatak završi na profesionalan način i u roku, su ostali isti.

Kao i uvijek, maksimalna sigurnost rada je prioritet ispred svih. Implementirali smo niz mjera bezbjednosti i zaštite na radu najvišeg stepena kako bi zaštitili sve svoje zaposlene – svoj veliki Elnos tim, kao i naše partnere.

Prebrodili smo prvi talas pandemije. I ovaj put smo uspjeli da pokažemo da smo godinama unazad svoje iskustvo i uspjehe brusili ne posustajući pred izazovima. Prilagodili smo se komplikovanim novonastalim okolnostima strpljivo i efikasno gradeći novi vid otpornosti na njih. Brzo smo prestrojili svoje redove, preduzevši maksimalne mjere bezbjednosti na radu s ciljem da što bolje organizujemo realizaciju projekata u uslovima rada sa najvišim nivoom sigurnosti.  I uspjeli smo. Ponosni smo na činjenicu da nismo otkazali realizaciju nijednog projekta, zbog više sile, nigdje u Evropi.

Još jedno je sigurno, da će pandemija potrajati. Prioriteti Grupacije i dalje ostaju isti i dalje je odgovornost svih nas da se održi potreban nivo rada.

Ovo je situacija neuporediva u istoriji čovječanstva. I svako od nas 540 zaposlenih ima svoju posebnu priču o radu u doba korone. Zajedničko u tim pričama je da smo pokazali da se znamo i možemo prilagoditi novom načinu života i rada i tako treba nastaviti.