Rast broja zaposlenih uprkos pandemiji

Kontinuitet dobrih poslovnih rezultata i nastavak realizacije projekata, uprkos pandemiji korona virusa, su našu Grupaciju stavile među rijetke kompanije koje su u prvom polugodištu ove godine zabilježile rast broja zaposlenih. Broj od 540 radnika, koliko nas je danas, nam laska i daje novu energiju za projektne izazove koji slijede.

Jedno je sigurno, period od početka godine do sada ćemo u istoriji našeg poslovanja sigurno dugo pamtiti kao vrijeme velikih izazova. Za našu kompaniju je ova godina počela sa pripremama za obilježavanje 75. godišnjice tradicije, i iskorakom na dva nova zapadnoevropska tržišta, da bi ubrzo prerasla u godinu borbe poslovanja sa korona virusom.

Prve runde ove borbe smo okončali uspješno, a posebno smo ponosni  na to što smo u prvih šest mjeseci na nivou Grupacije zabilježili trend rasta broja zaposlenih.

Prema posljednjim podacima s kraja prvog polugodišta, na nivou 11 država u kojima Elnos Grupa posluje, ukupan broj zaposlenih iznosi 540  što je za 9,5 odsto ( 51 radnik)  više u odnosu na kraj decembra prošle godine, dok nas je u odnosu na period od prije dvije i po godine više čak za 120.

Kao rastuća kompanija koja nastoji da uvijek profesionalno odgovori na nove zahtjeva domaćih i inostranih tržišta, osnažili smo naše timove kroz novo zapošljavanje, a oni su oni u proteklom periodu postali bogatiji za značajan broj novih inženjera, elektromontera, kao i radnika administrativnih službi.

Ipak, posebno mjesto u ovom našem izvještaju zauzima jedan jako važan korporativni rekord u segmentu zapošljavanja – divizije za dalekovode na nivou Grupacije su dosegle nivo od 150 zaposlenih elektromontera.

Ovako osnažen tim za dalekovode nam daje veliku novu snagu za još ozbiljnije pozicioniranje na mapi visokokonkurentnih kompanija iz oblasti elektroenergetike u regiji i Evropi.

Nove poslovne bitke u 2020. godini se nastavljaju, a mi smo uvjereni da nam nova energija zaposlenih donosi nove mogućnosti za razvoj i rast.

Na kraju, koristimo ovu priliku da poželimo dobrodošlicu našim novim kolegama sa kojima nastavljamo graditi naš korporativni “put dobre energije”.