75 LET TRADICIJE – MOČ ZA NOVE VIZIJE JE V PRETEKLOSTI

75_god_uvod_slo

Tradicija ima tenkočutno vlogo, da nas poveže s tistim kar je bilo včeraj. V njej leži velikanska moč izkušenj in znanja za ustvarjanje novih vrednot za čas, ki šele prihaja.

Leto 2020 je za nas v skupini Elnos Group čas pomembnih jubilejev. To je obdobje, ko se spominjamo koliko predanega dela in spretnosti smo vložili, da bi zgradili današnjo poslovno vizijo družbe.Eno je zanesljivo, dolga poslovna pot, ki smo jo prehodili nas je pripeljala na položaj, da smo danes, kot moderen mednarodni koncern pomemben dejavnik elektroenergetike prihodnosti.

Minilo je 75 let od ustanovitve Poljostroja, prastrica Agrovojvodine, in 25 let od začetka dela Elnos BL v Banja Luki, prve članice skupine Elnos Group. Leto 2020 je tudi leto mlajših a ne manj pomembnih jubilejev za naši članici – Elnos Makedonija, ki praznuje deset in Elnos Islandija z dopolnjenimi petimi leti obstoja.

elnos srbija2

Danes je skupina Elnos Group mednarodni koncern, odgovoren in pomemben član skupnosti v katerih posluje. Začelo pa se je tako… Elnos je nastal v Agrovojvodini, gospodarskem gigantu in vodilnem v poslovanju na območju nekdanje Jugoslavije. Agrovojvodina je več desetletij beležila občudovanja vredne rezultate, ne le v Jugoslaviji, temveč tudi v svojih predstavništvih v velikih evropskih centrih.

Kot pravi vodja na mnogih gospodarskih področjih, se je Agrovojvodina ukvarjala tudi z elektroenergetiko. Intenzivno rast tega področja poslovanja so spremljale tudi organizacijske spremembe, najpomembnejši pa sta bili dve. Gre za ustanovitev specializiranih podjetij, od katerih je prvo Metalelektro, ustanovljeno 1966, drugo pa Elnos leta 1980. Elnos je dosegel izjemne poslovne razpone s stalno širitvijo mreže predstavništev doma in v tujini. Leta 1995 je bil ustanovljen Elnos BL Banja Luka.

Od ustanovitve do danes so moči Elnos BL osredotočene na ustvarjanje in realizacijo vseh dolgoročnih priložnosti za rast in razvoj družbe. S predano in etično realizacijo poslovne strategije je zgrajena mednarodna elektroenergetska družba skupina Elnos Group, ki posluje v desetih državah jugovzhodne, srednje in severne Evrope (BiH, Srbija, Hrvaška, Makedonija, Črni Gora, Slovenija, Nemčija, Švedska, Norveška in Islandija)

nova_mapa_elnosgrupa

»Opravili smo dolgo pot, na kateri smo zrasli v moderen mednarodni koncern. Zavedali smo se, da to lahko dosežemo samo če obstaja pripravljenost, predanost delu in osebna strast vseh zaposlenih, da svoje poslovne sanje uresničimo. Za vsak resen poslovni korak je nujno stremeti k vedno boljšim in naprednejšim rešitvam. Smatram, da je to pravilna poslovna pot, ki mora na koncu prinesti dober rezultat. Vstopamo v velik jubilej – 75 let tradicije. Za čase pred nami smo pripravili številne novosti z jasno namero, da negujemo tradicijo a ustvarjamo trajnostno energetsko prihodnost«, je dejal Dušan Torbica, predsednik skupine Elnos Group

 

 

Dusan-Torbica

Skupina Elnos Group je uspela postati aktiven in uspešen subjekt in zaželen partner na evropskem tržišču znanja in tehnologije, sinonim za »know-how«. Danes smo dosegli to, kar smo nekoč želeli. Naše projektne in operativne ekipe gradijo in oživljajo najbolj zapletene nove tehnološke elektroenergetske infrastrukture širom po Evropi. Postavili smo se med vodilne družbe na našem področju delovanja ter sodelujemo s široko mrežo najbolj znanih mednarodnih korporacij in družb.

radnici

Imamo razlog za zadovoljstvo, doseženi rezultati pa nam dajejo več energije, da ustvarimo boljši položaj na regionalnih, evropskih in svetovnih trgih.