Distribucijsko omrežje RS dobiva nov sijaj

Novice | October 1, 2019

Ekipe skupine Elnos Group intenzivno izvajajo dela pri modernizaciji NN in SN elektro distribucijskega omrežja na območju občine Gradiška, medtem ko se bodo dela v še treh pogodbeno določenih občinah šele začela.

V preteklih petih mesecih smo v okviru obsežnega procesa modernizacije na področju Gradiške končali vsa pripravljalna dela ter začeli z fazo zamenjave vodnikov in postavljanja novih stebrov 20 kV daljnovodov Podgradci – Kamnolom, Podgradci – Baraji ter Podgradci – Gradiška. Trenutno izvajamo pripravljalna dela na 20 kV daljnovodih Topola – Berek in Topola – Laminci.

O velikosti projekta veliko pove dejstvo, da bodo naše ekipe med njegovo realizacijo samo na področju Gradiške postavile 2000 novih betonskih drogov.

»Pomembno je poudariti, da gre za prvi projekt takšne vrste na domačih tleh, pri katerem bomo za zamenjavo vodnikov na SN omrežju uporabili vlečni vitel. Zahvaljujoč njegovi uporabi vzpostavljamo zelo hitro in učinkovito dinamiko izvajanja del na kmetijskih površinah, ki so posebej občutljive lokacije za izvedbo del,« je dejal Nenad Marjanovič, vodja projekta v skupini Elnos Group.

Po pogodbi z naročnikom »Elektrokrajina« bomo dela pri rekonstrukciji SN in NN omrežja v prihodnjih 2 letih in pol izvedli tudi na območju občin Prnjavor, Mrkonjić Grad in Kozarska Dubica.

Z dokončanjem tega projekta bodo ustvarjeni močno izboljšani pogoji za kakovostno dobavo električne energije več deset tisočem uporabnikov v Republiki Srbski.