Elnos Islandija

V »deželi ognja in ledu« Islandiji je skupina Elnos Group v začetku leta 2015 odprla še eno pomembno poglavje na mednarodni ravni. Skupina je okrepljena z novo članico Elnos Islandija s sedežem v Reykjavíku. Na tem specifičnem trgu se ukvarjamo z inženiringom na področju daljnovodov, transformatorskih postaj in obnovljivih virov energije do nazivne napetosti 400 kV.
Poleg številnih posebnosti in atrakcij je Islandija edinstvena tudi na področju energetike. Je namreč edina država na svetu, ki za proizvodnjo električne energije uporablja 100 odstotkov obnovljivih virov. Zato realizacija energetskih objektov na najsevernejši točki zemljevida skupine Elnos Group in Evrope ni samo izziv, temveč tudi privilegij. V tej državi intenzivno delamo vse od ustanovitve podjetja do danes. Realizirali smo izjemno zahtevne projekte v težkih, netipičnih delovnih pogojih. Strokovno znanje smo najprej dokazali na daljnovodnem področju, na strateško pomembnem daljnovodu, ki smo ga rekonstruirali znotraj arktičnega kroga. Kmalu so sledili enako izzivalni projekti gradnje novih 220 kV daljnovodov na poljih lave, vzporedno z njimi pa širitev našega portfelja na področju GIS transformatorskih postaj in elektrarn.
Skupina Elnos Group si je zahvaljujoč tem rezultatom zagotovila položaj aktivnega in resnega udeleženca na trgu, s široko paleto storitev in možnosti. Pripravljeni smo na nove izzive, ki bodo v prihodnje zagotovili kakovostno in zanesljivo oskrbo z električno energijo tej moderni družbi.