Elnos na novi ekološki nalogi v RiTE Ugljevik

Novice | June 19, 2020

Po uspešnem dokončanju del pri izgradnji sistema za odžveplevanje dimnih plinov v RiTE Ugljevik, so naše ekipe pričele z realizacijo novega projekta na področju dodatne nadgraditve tega velikega ekološkega sistema.

Smo del projekta uvedbe novega sistema transportnih trakov za odstranjevanje mavca in pepela – stranski proizvod procesa razžveplanja.

Kot podizvajalec slovenskega podjetja Rudis imamo nalogo zagotoviti elektroenergetsko napajanje transportnih trakov.

Skupina Elnos Group bo izvedla nabavo in vgradnjo petih transformatorskih postaj BIOSCO CS 6/0,4 kV, proizvedenih v naši tovarni v Beogradu, nazivne moči 1×160 kVA, 2×250 kVA in 1×630 kVA, skupaj s priključnimi SN in NN kabli ter opremo za oskrbo in vodenje transportnih trakov.

V sklopu projekta izvajamo tudi inštalacijo optičnih povezav, pomembnih za uvedbo sistema daljinskega krmiljenja transportnih trakov.

Kot del uvedbe transportnega sistema v RiTE Ugljevik, smo pred našo ekipo postavili posebno zahtevo, ki se nanaša na maksimalno spoštovanje usklajevanja dinamike del, tako da v nobenem trenutku ne bi vplivali na redno obratovanje termoelektrarne.

Investitor projekta RiTE Ugljevik pričakuje, da bo transportni sistem predan v uporabo do konca leta.