Elnos Nordic Švedska

Skupina Elnos Group je zasnovala svoj mednarodni razvoj predvsem na strokovnosti in zmogljivosti inženiringa. Prvi korak na mednarodno tržišče je bil storjen v Skandinaviji, ko je bilo ustanovljeno podjetje Elnos Nordic AB v kraju Västerås na Švedskem. Od ustanovitve družbe je bil na fokus, postati en najbolj zaupanja vrednih podizvajalcev vodilnih švedskih in nordijskih energetskih družb na področju daljnovodov, transformatorskih postaj in elektrarn do napetostnega nivoja 420 kV.
Ko seštejemo rezultate, ki smo jih v preteklih letih delovanja dosegli na tem tržišču, lahko z zadovoljstvom rečemo, da je cilj dosežen. Švedska je postala tržišče Elnosa, ne le v osnovni dejavnosti, temveč tudi v pravnem in finančnem pogledu. Najbolje o tem priča naše sodelovanje z vodilnimi švedskimi energetskimi družbami in realizacija več kot 60-tih objektov.
Švedski trg energetike je eden najbolj naprednih na svetu. Ravno na njem so naše projektne in operativne ekipe na mednarodni ravni najprej potrdile pripravljenost za izvedbo in oživljanje najzahtevnejše tehnološke elektroenergetske infrastrukture. Visoko profesionalna izvedba najbolj zahtevnih objektov nam je odprla možnost za delo na najrazličnejših področjih energetike, tako da oblikujemo zavidanje vreden poslovni nabor. Ponosni smo na dejstvo, da smo bili udeleženci v enem največjih projektov na Švedskem, Jugozahodni link 2, kot tudi na to, da so naše ekipe vedno našle prave rešitve  za vse izzive, pa naj gre za delo v ekstremno težkih sli strogo reguliranih pogojih v ekološko zaščitenih področjih. Zahvaljujoč strokovnosti in izkušnjam pridobljenem na tem trgu se je naša skupina uvrstila v rang visoko strokovnih izvajalcev del, ki izvedejo najzahtevnejše objekte ob boku vodilnih evropskih in mednarodnih družb.
Načrtujemo dodatno krepitev na švedskem trgu s pomočjo sodelovanja z našimi dolgoletnimi partnerji. Menimo, da bo z močnim lokalnim »know-how« novoustanovljeni projektni management na nivoju Elnos Nordic doprinesel k bolj intenzivnemu sodelovanju z našimi partnerji ter bolj kakovostnemu pregledu nad projekti in zahtevami trga.  To je dodatna korist za skupino in naše partnerje. Dejstvo da konstantno beležimo dobre rezultate in izvajamo nove projekte daje veliko motivacijo in moč za nove izzive na projektih za izgradnjo švedske energetske prihodnosti.