Na pragu nove misije na Islandiji

Novice | November 8, 2019

Ekipe skupine Elnos Group so uspešno zaključile uvodne etape dela na doslej največjem projektu montaže daljnovoda na območju Islandije za našo družbo.
Gradnja novega 121 kilometrskega 220 kV daljnovoda Kröflulína 3, ki bo povezoval geotermalno elektrarno Krafla ter hidroelektrarno Fljótsdalur je projekt velikega pomena, ki bo dvignil zanesljivost elektro energetskega omrežja na severu in vzhodu Islandije.
Našim ekipam je v okviru gradnje navedenega daljnovoda zaupana celovita izvedba montaže in postavljanja 328 daljnovodnih stebrov, ki bodo dosegli do 31 m višine,
V zadnjem poletju in zgodnji jeseni so naše ekipe izvedle zahtevno fazo priprave projektnih del, nato pa je bila uspešno realizirana tudi prva etapa postavljanja stebrov.
Projekt nosi visoko stopnjo zahtevnosti, ker trasa prečka surove planinske predele in reke, na katerih vladajo neusmiljeni vremenski pogoji.
Poseben izziv Za naše ljudi v okviru tega pomembnega prizadevanja, bo del izvedbe, povezan z montažo masivnih cevnih stebrov za posebne namene na nedostopnem in krutem področju te dežele.
Investitor projekta je Landsnet, njegova realizacija pa je najboljša potrditev nadaljevanja našega dobrega sodelovanja ter aktivnega in resnega delovanja skupine Elnos na islandskem trgu.