Pandemiji navkljub se dela na tovarni »Calcit« zaključujejo

Novice | April 30, 2020

Ekipe »Elektro novi sistemi« naše slovenske članice so kljub pandemiji COVID 19 vstopile v zadnjo fazo izvajanja elektromontažnih del na objektu tovarne »Calcit« na Nizozemskem.

V okviru infrastrukturnega dela tega projekta so bila podjetju Elektro novi sistemi zaupana dela, ki so vključevala 3 faze: proizvodnjo in opremo elektro omar, izvedba del, ki bodo zagotovila elektro energetsko napajanje proizvodnje ter nabavo in montažo sistemov za ventilacijo.

Ekipe podjetja Elektro novi sistemi so na projektu izvedle inštalacijo srednje napetostnih povezav na distribucijsko omrežje, vključno z SN blokom in energetskimi transformatorji ter povezale električne razdelilne omare z vsemi povezavami za vodenje.

Na objektu je vgrajenih 33 električnih omar, ki so bile izdelane v elektro montažni delavnici Elnos BL v Banja Luki. Posebej smo ponosni, da so ti izdelki označeni s CE znakom, ki dokazuje skladnost proizvodov z evropskimi direktivami o varnosti in okoljski ustreznosti proizvodov.

Ob upoštevanju vseh zaščitnih ukrepov, trenutno izvajajo montažna dela na ventilacijskem in klimatskem sistemu.

To je tretji obrat »Calcita« na Nizozemskem, ki bo v začetku maja priključena na elektro energetsko omrežje in bo začela obratovati. Za našo slovensko članico je ta objekt potrditev zaupanja naročnika »Calcit« Slovenija, za katerega so že prej realizirali več projektov v njihovi tovarni v Gospiću.