Poslovanje podira ovire – delavci Elnosa iz Banja Luke in Skopja pristali na Islandiji

Novice | May 17, 2020

Dva posebej organizirana čarterska poleta za delavce skupine Elnos Group ter en velik projekt državnega pomena za Islandijo so včeraj zjutraj simbolično označili začetek konca zračnih ovir, ki so pred dvema mesecema zaprle letališča širom po Evropi.

Letalo z delavci skupine Elnos Group je včeraj zjutraj poletelo v Köbenhavn, nato pa v glavno mesto Islandije Reykjavik. Našim delavcem iz Banja Luke so se v Köbenhavnu pridružili kolegi iz Severne Makedonije, katerih let do Danske je potekal istočasno kot letalski prevoz njihovih banjaluških kolegov.

Skupaj 14 naših delavcev se bo pridružilo skupini 14 zaposlenih, ki so že na Islandiji. Skupaj bodo v naslednjem obdobju nadaljevali z realizacijo projekta državnega pomena za najsevernejšo evropsko državo – gradnjo novega 220 kV daljnovoda Kröflulína 3.

Odložitev gradnje tega daljnovoda za investitorja in skupino Elnos Group ni bila opcija, ker gre za projekt državnega pomena, ki ga je naša družba pričela lansko leto.

Izgradnja 121 kilometrov novega 220 kV daljnovoda Kröflulína 3, ki bo povezal geotermalno elektrarno Krafla in hidroelektrarno Fljótsdalur, je zelo pomembna za povečanje nivoja zanesljivosti elektro energetskega omrežja na severu in vzhodu Islandije.

Našim ekipam so v okviru tega projekta zaupana celotna dela sestavljanja in postavljanja 328 daljnovodnih stebrov, ki bodo dosegli višino vse do 31 metrov. Gre za projekt z visoko zahtevnostjo, ker trasa poteka preko surovih planinskih predelov in rek, kjer vladajo neusmiljeni vremenski pogoji.

Skupina Elnos Group posluje na Islandiji pet let, ta projekt je za družbo sedmi in največji na tem tržišču. Od julija bo ekipa na Islandiji še večja in bo štela preko 50 monterjev.

Naša družba izvaja dela na elektro energetskih objektih državnega pomena za države v katerih delamo, zato smo od začetka pandemije koronavirusa s hitro reakcijo, uporabo letalskih prevozov za delavce in prevoz s tovornjaki za opremo in mehanizacijo, pravočasno izvedli premestitev ljudi in mehabnizacije na lokacije širom po Evropi.

Ponosni smo na dejstvo, da smo v trenutnih okoliščinah z maksimalno odgovornim in učinkovitim delom uspeli izvesti korake, ki v izjemno zahtevnih časih napovedujejo vrnitev običajnih pogojev dela in poslovanja.