PRIHODNOST NA DELU

DOP_uvod

Skupaj z družbo v kateri delujemo dihamo, uresničujemo številne projekte in pobude, katerih pomen prispeva k ustvarjanju najlepših družbenih vrednot.

S trudom in predanostjo usmerjeno v napredek življenja skupnosti, smo postali sinonim za družbeno odgovorno podjetje na visoki ravni, zato smo bili večkrat nagrajeni javno, še pogosteje pa neformalno, z nesebično podporo in hvaležnostjo tistih, ki smo jih podprli. Odgovornost do sodelavcev, partnerjev, okolja v katerem živimo in delamo, je naše poslanstvo in naš način življenja.

NAŠI PRVI ŠTIPENDISTI

Nekaj je gotovo, z rojstvom prve generacije Elnosovih štipendistov je prijateljski odnos naše družbe in Elektrotehnične fakultete Banja Luka dosegel novo raven. Prva skupina Elnosovih štipendistov so študentje oddelka za elektrotehniko banjaluškega ETF. V okviru štipendijskega programa smo se poleg finančne podpore vključili v specifičnem kontekstu znanstvenega dela. Naši strokovnjaki so namreč prevzeli vlogo mentorjev štipendistov in jim pomagali pri njihovih raziskavah za realizacijo diplomskih del.

studenti

Program štipendiranja predstavlja vrhunec dosedanjega sodelovanja naše družbe z banjaluško ETF v okviru katerga smo nagrajevali najboljše študente, podpirali  založništvo strokovne literature in pomagali generacijam študentov te fakultete pri odhodu na popularne Elektrijade.
Prepričani smo, da je pot širjenja možnosti energije znanja edina pot v uspešno prihodnost in si prizadevamo, da s programom podpore najuspešnejšim mladim talentom prispevamo k zagotavljanju kakovostnih strokovnjakov, ki so ključni za razvoj elektroenergetike.

ENERGIJA ZNANJA

To je leto, ko smo se na težek način in bolj kot kadarkoli prej, zavedeli, v kakšni meri lahko okoliščine, ko je zelo ogrožena zdravstvena varnost porušijo naš način življenja.  Pomen ohranjanja zdravja skupnosti je bila za našo družbo vedno prednostna naloga za naše podjetje, kar smo s svojim družbenim aktivizmom do sedaj večkrat pokazali.
To pomlad smo se odločili, da zdravstveni sektor podpremo v njegovem bistvu, oziroma v njegovi znanstveno raziskovalni dejavnosti. Z donacijo dragocene laboratorijske opreme za nova imunološka testiranja Centru za biomedicinske raziskave Medicinske fakultete v Banja Luki, smo spodbudili delo edinega centra te vrste v Republiki Srbski.

Laboratorija_centar za istraživanja

Podpora znanstveno raziskovalni dejavnosti bo tudi v prihodnje pomemben del naše družbeno odgovorne misije.

SMO PRIJATELJI OTROŠKEGA NASMEHA

Mnogo let je preteklo, odkar so v mednarodni deklaraciji o pravicah otrok napisali, da človeštvo dolguje otrokom vse najboljše, kar lahko da. Dolžnost odraslih je, da tega nikoli ne pozabijo. Smo podjetje, ki je leta poskušalo podpreti veliko malčkov. Veseli smo, da smo imeli priložnost tudi letos ob strani najmlajših sodelovati v humanitarni akciji “Z ljubeznijo k pogumnim srcem”, ki je bila preteklo leto namenjena gradnji dnevnih centrov za otroke s posebnimi potrebami v Banja Luki in Trebinju.

S ljubavlju hrabrim srcima

Vodeni z idejo, da sta otroški smeh in igra najlepši okras človeštva, smo najmlajšim prebivalcem Banja Luke na mestu starega igrišča, v naselju Nova Varoš, podarili prostor za igro, zgrajen po standardih sodobnega časa. Veseli smo, da je igrišče za veliko število otrok, od njegovega odprtja do danes, postalo njihov novi dom na prostem.

igralište Nova Varoš

Zahvaljujemo se vsem zaposlenim v Združenju staršev nedonošeni otrok »Mrvice«, otroškem izobraževalnem centru »Dajte nam priložnost – Zvezdice«, otroškemu domu »Rada Vranješević« in mnogim drugim, ki so nam preko lepega partnerstva pokazali kaj pomeni predano, odgovorno in z ljubeznijo graditi novo »malo človeštvo«. Upamo, da smo jih spodbudili za nadaljevanje dela v njihovem humanem poslanstvu.

LJUBIMO ČAROBNOST GLEDALIŠČA

Praznično vzdušje gledališča zelo lahko povzroči, da v trenutku postanete veliki, trdijo pravi teatrofili. V Elnosu mislimo, da smo resnično privilegirani, ker smo dolgoletni prijatelji gledališke magije. Biti partner izvedbe najprestižnejšega gledališkega festivala v Banja Luki »Teater festa Petar Kočić« je za nas vsakoletna izkušnja, ki se je v naprej veselimo in zaradi katere z veseljem pričakujemo mesec junij.

predstava Ne u moje ime

Že leta podpiramo številne ljubiteljske in profesionalne dogodke na področju kulture, kot so mednarodni pesniški festival “Otroško cesarstvo”, delo banjaluškega pevskega društva “Jedinstvo”, gledališče “Jazavac”, smo pa s številnimi donacijami podprli infrastrukturne projekte za prenovo šol, založništvo in filmsko dejavnost.

Prepričani smo, da z negovanjem kulture vlagamo v prihodnost, zato bomo zvesti ljubitelji kulturne dejavnosti tudi v prihodnje.

 ŠPORT JE NAŠ NAČIN ŽIVLJENJA

Šport vedno usmerja na druge, uči nas igre in življenja z drugimi. Gradi prijateljstva, utrjuje človeške odnose in priča o njihovi povezanosti. Vrednote, ki jih neguje šport, kot so: pomembnost ekipe, spoštovanje sodelavcev in stremljenje k istemu cilju, so uvrščeni visoko tudi na naši lestvici vrednot.

Zavedajoč se pomena, ki ga ukvarjanja s športom prinaša, smo si v skupini Elnos Group prizadevali v največji možni meri podpreti športne klube. V zadnjih letih smo tako podprli delo nogometnega in rokometnega kluba Borac v Banja Luki, nogometnega kluba Rudar v Prijedoru ter pri delu podpirali mnogo amaterskih mladinskih klubov in športnih prireditev.

Že leta podpiramo izvedbo številnih športnih prireditev širokega spektra v regiji in izven nje, pri čemer smo se trudili stati ob strani klubom na področju redkih športov, pa tudi tistim iz priljubljenih športnih panog. Danes se z veseljem spominjamo, da smo bili pokrovitelji novosadskega sabljaškega kluba “Meči in maske”, vaterpolo reprezentance Črne gore, mladih plavalcev “Crvene zvezde”, nogometnega in rokometnega kluba “Borac” iz Banjaluke, prijedorskega nogometnega kluba “Rudar” in številnih drugih športnih klubov.

Borac
Kot posebne izkušnje se bomo vsekakor spominjali tudi podporo pri izvedbi finala nogometnega pokala Islandije, ki je bil naš majhen prispevek k uveljavljanju nogometa v tej državi.
Veseli nas, da smo bili del podporne ekipe številnih vrednih klubov. Menimo, da bo to naša naloga tudi v prihodnje.