Savski trg – kontaktna mreža za Beograd prihodnosti

Novice | June 1, 2020

Srbska prestolnica dobiva novo moderno arhitekturno celoto v samem mestnem središču, na lokaciji pred nekdanjo Glavno železniško postajo. Govorimo o izgradnji beograjskega Savskega trga, v okviru projekta Beograd na vodi.

Ta pomemben objekt je del arhitekturne in infrastrukturne zasnove za kreiranje novega mestnega jedra Beograda in dela na njem so v polnem teku.

Skupina Elnos je v okviru projekta vključena za izvedbo del pri rekonstrukciji tramvajske kontaktne mreže.

Natančneje povedano, naše ekipe na terenu izvajajo celotna dela izgradnje nove kontaktne mreže na obodih novega Savskega trga in dela pri njeni povezavi s staro kontaktno mrežo v Karađorđevi, Nemanjini in Savski ulici.

Dela skupine Elnos Group obsegajo gradbeno in elektromontažno fazo. Gradbena faza del, ki obsega izvedbo temeljev ter montažo 31 stebrov za kontaktno mrežo, je vstopila z zadnjo etapo.  Elektromontažna faza del med ostalim zajema montažo: več kot 200 elementov kontaktne mreže, naprav za avtomatsko zategovanje, kompletne opreme za napajanje in sekcioniranje kontaktne mreže, sistema za vodenje in gretje treh električnih in treh mehanskih tramvajskih kretnic, 53 sklopov nosilnih konzol tramvajske kontaktne mreže ter montažo omar za napajanje mazalnih naprav za podmazovanje tramvajskih tirnic.

Zaradi velike pomembnosti projekta, realizacija ni bila odložena niti v času izrednega stanja uvedenega zaradi koronavirusa v Srbiji, tako da so naše prizadevne ekipe, ob spoštovanju niza celovitih varnostnih ukrepov, uspešno nadaljevale gradnjo svojega dela, tudi v tem zahtevnem obdobju.

ato so naše prizadevne skupine ob spoštovanju celovitih varnostnih ukrepov uspešno nadaljevale gradnjo svojega dela v tem

Investitor projekta je “Beograd na vodi”, Elnos BL Beograd pa je vključen kot podizvajalec podjetja Colas Rail. Po sprejeti dinamiki del naj bi bil celoten projekt končan do konca septembra 2020.