Dalekovodi

Uvijek na pravoj trasi

U periodu dužem od jedne decenije, Elnos Grupa je izgradila i rekonstruisala na hiljade kilometara dalekovoda na svim naponskim nivoima do 400 kV. Naši kupci su nacionalne elektroprenosne i regionalne distributivne kompanije, kao i vodeći investitori energetskih proizvodnih kapaciteta. O izuzetnoj profesionalnosti, rezultatima i mogućnostima inženjeringa za dalekovode najbolje svjedoče mnogobrojni kapitalni projekti jačanja energetskog prenosnog kapaciteta.

Ovaj dio inženjeringa realizuje poslove izgradnje i rekonstrukcije dalekovoda po sistemu ‘ključ u ruke’, kao i poslove rekonstrukcije i sanacije postojećih dalekovoda: projektovanje, građevinske radove na izradi temelja i uzemljenja, montažu stubova i elektromontažne radove; a uz instalaciju OPGW-a: montažu ormara i ODF-ova, splajsovanje i ispitivanje optičkih vlakana, montažu optičkih spojnih kutija, realizovanje optičkih linkova i ispitivanje optičkog spojnog puta.

Elnos inženjering za dalekovode uvijek je na pravoj trasi – uz stručnost i kompetenciju na svim nivoima, iskustvo i najsavremeniju opremu.