Začela se je modernizacija javne razsvetljave v Prijedoru

Novice | July 20, 2020

Ekipe Elnosa Banja Luka so začele z realizacijo velikega projekta modernizacije javne razsvetljave v mestu Prijedor, v okviru katerega bo stara razsvetljava zamenjana z sodobnimi svetilkami z LED tehnologijo.

V naslednjih petih mesecih bo celotno področje mesta osvetljeno s skoraj 10.000 novimi led svetilkami, ki bodo zvišali raven osvetljenosti in znižali porabo električne energije za 60 odstotkov.

Delo naših ekip v okviru tega projekta obsega demontažo starih svetil in nosilcev, montažo in priključevanje novih LED svetil na sistem javne razsvetljave ter na koncu spuščanje v pogon moderniziranega dela javne razsvetljave.

Projekt realiziramo z našimi viri ter partnerskimi podjetji, izbrano LED razsvetljavo so proizvedli naši preverjeni distributerji: LUG, Minel-Schréder in Luminos. Razsvetljava ki se vgrajuje je vrhunske kakovosti z življenjsko dobo 100.000 delovnih ur. V svetilke so vgrajeni najmodernejši LED čipi in gonilniki.

Po dokončanju projekta modernizacije, bodo meščani Prijedora dobili sodobnejšo, zanesljivejšo, kvalitetnejšo i varčno javno razsvetljavo. Investitor projekta je mesto Prijedor, glavni izvajale objekta pa je Elnos Banja Luka.