Stabilno i optimistično u 2021.

Nakon što smo se prethodne godine uspješno prilagodili uslovima rada koje i dalje na globalnom nivou diktira širenje pandemije korona virusa, u 2021. godinu smo ušli bogatiji za dragocjeno iskustvo i ohrabreni stabilnošću poslovanja koje smo zadržali.

Sa izbijanjem pandemije naš prioritet je bilo održavanje stabilnosti poslovanja Grupacije, danas na početku nove godine težimo da dostignutu efikasnost i stabilnost poslovanja i zadržimo.

„Rezultati su značajno bolji od onih koje smo na početku pandemije očekivali. Uspjeli smo da odgovorimo svim izazovima u 2020. godini, prije svega, u domenu zaštite zdravlja zaposlenih, a potom i uspješne realizacije svih projekata, pa nijedan projekat nije zaustavljen ili otkazan. Zadovoljni smo i brojem i vrstom novougovorenih projekata za period 2021-2022“, rekao je Branko Torbica, potpredsjednik Uprave Elnos Grupe.

Posljedice pandemije će se vjerovatno osjećati u dugom periodu ispred nas. Odluke Uprave Grupacije su usmjerene na njihovu minimalizaciju, kroz otvaranje novih tržišta, još bolje pozicioniranje na postojećim te dodatni razvoj u novim segmentima portfolija kompanije.

Otvaranjem novih tržišta i novih segmenata biznisa te aktivnijim prodajnim aktivnostima i novim investicijama u osnovna sredstva, podižemo nivo operativnosti i dodatno jačamo našu poziciju na evropskom tržištu.

Budućnost energetike novog doba je neupitna, a fokus našeg poslovanja ostaje na posvećenosti i inovativnosti u radu i dostizanju novih poslovnih podviga.

Aktivnosti Grupacije će sasvim sigurno i dalje biti usmjerene na ispis novih i još boljih priča o uspjehu, ali će njihov akcenat biti i na održavanju Elnosovog prepoznatljivo dobrog i optimističnog radnog ambijenta.

Ponosni na sva naša zajednička postignuća želimo vam sretan i energičan start 2021. godine.

 

                                                                                                                                                             Vaša Elnos Grupa