Svečano proslavljen veliki jubilej Elnos Grupe 70 godina tradicije i razvoja

Vijesti | 24 Decembra, 2015

Jubilarnih 70 godina tradicije i razvoja Elnos Grupe obilježeno je svečanim prijemom, u hotelu Hyatt Regency u Beogradu 17. decembra.

Elnos Grupa je na svečanom prijemu ugostila brojne zvanice među kojima i predstavnike Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Srpske, članove diplomatskog kora, predstavnike elektroprivreda iz regiona i šire, zatim predstavnike poslovnog sektora, partnere, saradnike i prijatelje kompanije.

Svečanost je otvorio predsjednik Elnos Grupe g. Dušan Torbica, koji je i ovom prilikom istakao da su „Zaposleni u Elnos Grupi, naši partneri, saradnici, svi su suštinski utkani u ono što danas sa ponosom ističem – u stvaranje trajnih vrijednosti za buduće generacije.“ Gospodin Torbica se osvrnuo na ostvarne rezultate i planove: „Tokom proteklih godina naša Grupa je proširila svoj obim djelovanja. Okrećemo se prostoru Evropske unije na veliko, obostrano zadovoljstvo. Otvaramo se prema tržištima Austrije, Njemačke, Italije i Slovenije. Imamo izuzetno značajna iskustva na poslovima u Švedskoj i na Islandu, gdje se naš tim, koji djeluje na skandinavskom tržištu, širi. Ali, osim Evrope, naš plan je da poslove proširimo i na druge kontinente, prije svega tu mislim na Afriku.“
Okupljenim zvanicama obratili su se i ministar privrede u Vladi Republike Srbije g. Željko Sertić i jedan od suvlasnika u Elnos Grupi g. Georg Spiegelfeld.

Kontinuitet energije razvoja Elnos Grupe traje sedamdeset godina. Profesionalizam, znanje i inovativni duh karakterišu našu kompaniju od samog početka.

Danas je Elnos Grupa internacionalni elektroenergetski ugovorni koncern, koji sa ponosom baštini stvaralačku tradiciju dugu sedam decenija i obogaćuje je nizom uspješno realizovanih projekata. Naša poslovna grupacija je bila i ostala jedan od najznačajnijih poslovnih subjekata u regionu jugoistočne Evrope, posljednjih godina predstavlja i veoma kvalitetnog partnera liderskim korporacijama iz oblasti elektroenergetike u Evropi i u svijetu.

[tz_plusgallery id=”5”]