Elnos Srbija

Elnos BL d.o.o. Beograd je jedna od vodećih elektroenergetskih kompanija u Srbiji. Njen udio u izgradnji i modernizaciji elektroenergetskog sistema Srbije je izuzetno značajan. Tokom poslovanja dugog 17 godina, Elnos Srbija je realizovala mnogobrojne projekte rekonstrukcije, modernizacije i izgradnje objekata do 400 kV, koji su je svrstali u red vodećih eksperata. Ovu poziciju kompanija permanetno potvrđuje i razvija. Posebno smo ponosni na njen snažan zamah u segmentu obnovljivih izvora energija, u kome realizuje kapitalne projekte ne samo u oblasti hidro i vjetro energije, već i pionirske ‘zelene projekte’ u oblasti termo energije. Na ovim projektima, važnim za obezbjeđenje energetskih resursa budućnosti, partnerski sarađujemo sa svjetskim liderima donoseći tako najmodernija tehnička rješenja i inovacije u Srbiju.
Naša članica u Srbiji matičnom tržištu obezbjeđuje sjajnu perspektivu kroz jedinstven portfolio u oblasti infrastrukture i proizvodnje. U segmentu infrastrukture za saobraćaj je jedna od rijetkih u regionu koja projekte iz oblasti kontaktnih mreža može realizovati po sistemu ‘ključ u ruke’. Sa druge strane,  Elnosa BL d.o.o. Beograd je jedini licencirani partner Schneider Electrica za proizvodnju transformatorskih stanica BIOSCO CS u Srbiji i regionu. Ovim inovativnim proizvodom obezbjeđuje se savremen razvoj sekundarne distributivne mreže.
Elnos BL d.o.o. Beograd ima izuzetno značajnu ulogu na internacionalnom tržištu koncerna Elnos Grupe.  Kao jedan od njena dva resurna centra, učestvuje u izgradnji savremenih elektroenergetskih sistema, kreiranju inovativnih rješenja za održivu energetsku budućnost.