Elnos Srbija

Elnos Srbija je jedna od vodećih elektroenergetskih kompanija u zemlji, sa tradicijom dugom 78 godina. Njen udio u izgradnji i modernizaciji elektroenergetskog sistema Srbije je izuzetno značajan. Elnos Srbija je realizovala mnogobrojne projekte rekonstrukcije, modernizacije i izgradnje objekata do 400 kV, koji su je svrstali u red vodećih eksperata.

Ovu poziciju kompanija permanetno potvrđuje i razvija. Posebno smo ponosni na njen snažan zamah u segmentu obnovljivih izvora energija, u kome realizuje kapitalne projekte ne samo u oblasti hidro i vjetro energije, već i pionirske ‘zelene projekte’ u oblasti termo energije. Na ovim projektima, važnim za obezbjeđenje energetskih resursa budućnosti, partnerski sarađujemo sa svjetskim liderima donoseći tako najmodernija tehnička rješenja i inovacije u Srbiju.

Naša članica u Srbiji matičnom tržištu obezbjeđuje sjajnu perspektivu kroz jedinstven portfolio u oblasti infrastrukture i proizvodnje. U segmentu infrastrukture za saobraćaj je jedna od rijetkih u regionu koja projekte iz oblasti kontaktnih mreža može realizovati po sistemu ‘ključ u ruke’.

Sa druge strane,  Elnos Srbija je jedini licencirani partner Schneider Electrica za proizvodnju transformatorskih stanica BIOSCO CS u Srbiji i regionu. Ovim inovativnim proizvodom obezbjeđuje se savremen razvoj sekundarne distributivne mreže.
Elnos Srbija ima izuzetno značajnu ulogu na internacionalnom tržištu koncerna Elnos Grupe.  Kao jedan od njena dva resurna centra, učestvuje u izgradnji savremenih elektroenergetskih sistema, kreiranju inovativnih rješenja za održivu energetsku budućnost.