2020 – godina rođendana!

U godini nikad većih poslovnih izazova, Elnos Grupa obilježava čak četiri važna rođendana! Kao evropska i domaća, moderna i tradicionalna, ali uvijek i prije svega kompanija snažnog osjećaja zajedništva sa svojim zaposlenima, Grupacija s radošću bilježi važne datume i nastavlja “put dobre energije”.godina_rodjendana_u članak

Godina 2020. je godina više važnih jubileja u Elnos Grupi. Podsjetimo se… Prošlo je 75 godina od osnivanja Poljostroja, preteče Agrovojvodine, privrednog giganta na čijim je temeljima izrasla Elnos Grupa, a navršilo se 25 godina od početka rada Elnosa BL u Banjaluci.

Najjužnija članica Elnos Grupe – Elnos Sjeverna Makedonija, ove godine slavi deseti rođendan, a naša najsjevernija članica, Elnos Island, ove godine obilježava pet godina rada.

Istorija rasta i uspjeha kompanije je do sada bila na dinamičnom poslovnom putu, koji je na najsažetiji način sadržana u sloganu “Znanjem upravljamo energijom”. Ulagali smo u znanje i moderne tehnologije, primjenjivali visok nivo inženjerskih znanja i striktne procedure u projekt menadžmentu, što nas je dovelo na poziciju lidera u oblasti elektroenergetike.

Nekada davno smo sanjali da naši projektni i operativni timovi grade i oživljavaju najsloženije nove tehnološke elektroenergetske infrastrukture širom Evrope. Danas je naš nekadašnji poslovni san java. Pozicionirali smo se među liderske kompanije u našoj oblasti djelovanja i sarađujemo sa širokom mrežom najpoznatijih međunarodnih korporacija i kompanija.

Elnos Grupa je danas internacionalna elektroenergetska kompanija koja posluje u jedanaest zemalja jugoistočne, centralne i sjeverne Evrope (BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Sloveniji, Njemačkoj, Švedskoj, Norveškoj, Holandiji i Islandu) i zapošljava više od 550 radnika.

Postali smo aktivan i poželjan partner na evropskom tržištu znanja i tehnologija, sinonim za ‘know-how’,  i kompanija koja u regiji i Evropi iz godine u godinu kotira kao pouzdan partner i značajan faktor stvaranja održive energetske budućnosti.

Jedno je sigurno, imamo jako ozbiljnu namjeru da i u godinama koje predstoje, zajedno sa vama nastavimo od novih poslovnih ideja graditi nove horizonte elektroenergetike budućnosti.

Dragi zaposleni, hvala vam svima što ste godinama unazad, svojim znanjem, energijom i profesionalizmom, doprinijeli u rastu i razvoju Grupacije na koju smo danas ponosni.

 

 

Vaša Elnos Grupa